İran'da düşen uçakta hayatını kaybedenlerin cenazeleri ailelerine teslim edildi!

Giriş Tarihi 14 Mart 2018, 00:00 Güncelleme 14 Mart 2018, 17:23
İran’da düşen uçakta hayatını kaybedenlerin cenazeleri ailelerine teslim edildi!

İÇİNDEKİLER



İş adamı Hüseyin Başaran'ın kızı Mina Başaran'ı ve arkadaşlarını taşıyan özel uçak, bekarlığa veda partisi için gittikleri Dubai'den dönerken İran üzerinde bilinmeyen bir nedenle düşmüş, uçakta bulunan 11 kişi hayatını kaybetmişti.Kazanın ardından bugün, 10 kadının cenazesi 12.10'da, askeri nakliye uçağıyla Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminali'ne getirildi. Cenazeler buradan Adli Tıp Kurumu'nda götürüldü. Dün ailelerden alınan DNA örnekleri ile cenazelerden alınan numuneler eşleştirildi ve cenazelerin kimlik teşhisi yapıldı Daha sonra cenazeler ailelerine teslim edildi.


EN ACI GÖRÜNTÜ

Bu sırada kameralara acı bir görüntü yansıdı. Hayatlarını kaybedenlerin getirildiği tabutlar üst üste konuldu. Tabutların üstünde de ölenlerin isimleri yazıyordu. Mina Başaran'ın ismine o tabutlardan birinin üzerindeki kağıtta yazılıydı.


CENAZE TÖRENİ TARİHİ BELLİ OLDU

Bugüne kadar yedikleri içtikleri ayrı gitmeyen 8 yakın arkadaşın cenaze törenlerini birlikte yapmak istediği ifade edilmişti. Ancak alınan son bilgilere göre, Mina Başaran, Sinem Akay ve Burcu Gündoğar Urfalı'nın cenazelerinin yarın ikindi namazına müteakip Ataköy 5.Kısım caminden kaldırılacak. Üç arkadaşın cenazeleri daha sonra Edirnekapı Şehitliği'ne defnedilecek. Kazada hayatını kaybeden Zeynep Coşkun'un cenazesinin Bursa'dan kaldırılacağı açıklandı ancak törenle ilgili net bir tarih paylaşılmadı.