Canı boğazında

Meltem Cansız, 3 yaşındayken bademcik ameliyatı oldu. Doktorlar çengelli iğneyi boğazında unuttu. Senelerce ağrı çeken genç kız, 18 yıl sonra ameliyatla iğneden kurtuldu. Sağlığına kavuştu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Şubat 2018 Güncelleme 26 Şubat 2018, 00:00
Canı boğazında

İÇİNDEKİLER

Manisa'da yaşayan Meltem Cansız (21), bademcik ameliyatında boğazında unutulan iğne nedeniyle yıllarca derin acılar çekti. Cansız, 1999'da bademciklerini aldırmak için devlet hastanesine gitti. Doktorların operasyon sırasında Cansız'ın boğazında unuttuğu çengelli iğne, genç kızın hayatını kabusa çevirdi. Meltem Cansız, boğazındaki iğneden habersiz yıllarca acı çekti. Her yıl artarak şiddetlenen ağrılar, genç kızın hayatını mahvetti. Cansız, acılarını dindirmek için doktor doktor gezdi. Ancak birçok kez MR cihazına giren genç kızın ağrılarının nedeni belirlenemedi. Operasyondan 11 yıl sonra çekilen röntgen filminde ise Cansız'ın boğazındaki iğne tespit edildi.


İĞNE ALINDI, AĞRILAR DİNDİ
Cansız, boğazındaki iğneden kurtulmak için operasyon geçirdi. Ancak ameliyat başarısız geçti. Doktorlar şah damarına çok yakın bir bölgede olduğu için iğneyi çıkaramadıklarını, aksi halde hastanın felç kalabileceğini söyledi. 18 yıl boyunca ağrıyla yaşamaya mahkum edilen Cansız, son olarak İzmir'deki özel bir hastaneye gitti. Dr. Çağlar Çallı, "Bu iğneyi alacağız" dedi. Meltem de tüm riskleri kabul edip ameliyata girdi. Yapılan operasyonla 18 yıl sonra boğazındaki çengelli iğne çıkarılan Cansız, dünyaya adeta yeniden "Merhaba" dedi. Ağrıları dinen Meltem Cansız, "18 yıl sonra iğneden kurtuldum. Dünyalar benim oldu" dedi.