Kimyasal hadıma halk desteği

Çocuklara tacizde bulunanlar için yasalaşacak olan kimyasal hadıma büyük destek var. Başta ABD olmak üzere birçok ülkede uygulanan yöntem, sosyal medyada trend topic oldu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Şubat 2018 Güncelleme 22 Şubat 2018, 02:18
Kimyasal hadıma halk desteği

İÇİNDEKİLER

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, çocuklara yönelik cinsel istismar konusunda kimyasal hadım için adımların atıldıgını söyledi. Sosyal medyada büyük destek bulan bu açıklama, kimyasal hadımın hangi ülkelerde uygulandıgının sorgulanmasına neden oldu. Kimyasal hadım ya da kimyasal kastrasyon birçok ülkede basvurulan bir cezalandırma yöntemi. ABD'de 7 eyalette cinsel suçlar için kimyasal hadım uygulaması var. California, 1996 yıllında cezaevinden salıverilen bazı cinsel saldırı suçluları için kimyasal ya da fiziksel hadımı kabul eden ilk eyalet oldu. 2010'da uygulamayı hayata geçiren Polonya, Avrupa'da bazı cinsel suçlar için kimyasal hadımı zorunlu kılan ilk ülke oldu.

ASYA'DA DA KABUL GÖRDÜ
Yasa, 15 yasın altındaki çocuklara ya da aile üyelerine cinsel saldırıda bulunanların hapis cezalarını tamamlamalarının ardından ilaçla cinsel isteklerinin yok edilmesini öngörüyor. Bu kisilere 3 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası da veriliyor. Rusya'da da 2012'de kabul edilen yasa uyarınca 14 yasın altındaki çocuklara karsı cinsel suç isleyenler zorunlu olarak kimyasal hadıma tabi tutulabiliyorlar. Güney Kore ise, Asya ülkeleri arasında kimyasal hadımı kabul eden ilk ülke oldu. 2011 yılında çıkarılan yasayla, 16 yas altı çocuklara cinsel saldırıda bulunan 19 yas üzeri yetiskinlere kimyasal hadım uygulanabiliyor. Konuyla ilgili sosyal medya yorumları söyle:

HEPSİ BEDEL ÖDEYECEK
Onların idam edilmesi gerekiyor. Ancak kimyasal hadım önemli bir adım.
Bu uygulamanın en kısa sürede hayata geçirilmesi şart.
Sapıkların teröristlerden farkı ne? Hemen kimyasal hadım uygulanmalı.
Bunu yapanlar en ağır şekilde cezalandırılmalı. Kimyasal hadımı destekliyorum.
Türkiye, bu sorunu çözebilecek adımları atabilecek kadar büyük bir ülkedir.
Sapıkları tamamen yok etmek zor. Ancak bu caydırıcı olacaktır.
Türkiye'de sapıklara gereken yapılacak. Bu olayların kökü kazanacak.
Çocuklarımızı korumalıyız.