Suriye hattı

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün Putin ve Ruhani ile telefonda görüştü. Başta Afrin ve İdlib olmak üzere Suriye’deki son gelişmeleri masaya yatırdı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Şubat 2018 Güncelleme 20 Şubat 2018, 00:56
Suriye hattı

İÇİNDEKİLER

Zeytin Dalı Harekatı devam ederken dün önemli bir gelişme yaşandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin telefonda görüştü. Cumhurbaşkanlığı kaynakları, görüşmede başta Afrin ve İdlib olmak üzere Suriye'deki son gelişmelerin ele alındığını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Zeytin Dalı Harekatı'yla ilgili bilgi paylaşımında bulunduğu görüşmede, terörle mücadele konusunda işbirliğini ve eşgüdüm içinde hareket etmeyi sürdürme kararlılığı teyit edildi. Görüşmede, İdlib'te Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde yeni gözlem noktaları oluşturma süreciyle ilgili meselelere de değinildi. Erdoğan daha sonra İran Cumhurbaşkanı Ruhani ile görüştü. İki lider, Afrin'de son gelişmeleri masaya yatırdı.

AFRİKA TURU
Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 26 Şubat- 2 Mart tarihleri arasında Afrika turuna çıkacak. Batı Afrika'daki Cezayir, Senegal, Moritanya ve Mali'yi ziyaret edecek. Erdoğan'ın mevkidaşlarıyla da bir araya geleceği Batı Afrika ziyaretinde, 4 ülke ile çeşitli işbirliği anlaşmalarının imzalanması planlanıyor. Erdoğan'a 100'ü aşkın işadamı da eşlik edecek. DEİK'in organizasyonuyla ziyaret edilen ülkelerde iş forumları da düzenleneceği belirtildi.


Hasan AY