Topu yuttu!

Şila isimli köpek, oyun oynarken top yuttu. Bir saatlik ameliyatın ardından sağlığına kavuştu. Yeniden bahçelerde koşuşturdu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Şubat 2018 Güncelleme 14 Şubat 2018, 00:28
Topu yuttu!

İÇİNDEKİLER

Edirne Keşan'da yaşayan İlksen Alamur, geçtiğimiz günlerde evinde baktığı 3 aylık Rottweiler cinsi Şila isimli dişi köpeğin yemek yemediğini ve tuvaletini yapamadığını fark etti. Acı çeken hayvanı yanına alıp, veterinere gitti. Yapılan muayenede, Şila'nın midesinde, 3 santimetre çapında plastik top olduğu belirlendi. Top, veteriner hekim Yener Eker tarafından gerçekleştirilen yaklaşık bir saatlik başarılı bir operasyonla çıkartıldı.


Köpeğin midesinden, 3 santimetrelik plastik top çıktı.

Klinikte 3 gün müşahede altında tutulan 'Şila' ise sağlığına kavuşunca, sahibine teslim edildi. Şila'yı acilen ameliyata aldıklarını belirten Veteriner Eker, "Yaptığımız muayenede top yuttuğunu tespit ettik. Midesinden 3 santimetre çapında bir oyun topu çıkardık. Sağlığına kavuştu ve taburcu ettik. Yavru köpeklerin yutabilecekleri boyuttaki şeylerle oynaması doğru değil. Dişleri kaşınıyor, ısırmaya çalışıyorlar ve ısırırken de yutabiliyorlar. Sivriyse bağırsaklarda yırtılmalara yol açabiliyor. Sahiplerinin dikkatli olmaları gerekiyor" dedi. İlksen Alamur ise eşinin bahçeye saldığı Şila'nın çocuklarla oynarken topu yuttuğunu ifade ederek, "2-3 gün tuvaletini yapamadı, yemek yemedi. Ben de veteriner kliniğine götürdüm. Röntgen çektiler ama, plastik olduğu için top görünmedi. Muayeneden sonra ameliyata aldılar. Topu çıkardılar. Şu anda iyi, sağlığı yerinde. Evimize getirdik ve besliyoruz" diye konuştu.