Mehmetçiğe sevgi desteği

Giriş Tarihi 14 Şubat 2018, 00:00 Güncelleme 14 Şubat 2018, 11:38
Mehmetçiğe sevgi desteği

İÇİNDEKİLER



Ünlü sanatçılar, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde Mehmetçiğe destek kampanyasına imza attı. Afrin Zeytin Dalı Operasyonu'nda görev alan kahraman askerlerimiz ve arkalarında bıraktıkları sevdikleri için harekete geçen ünlüler, 'Hadi, bu 14 Şubat'ta sevgilimiz Mehmetçik olsun' mesajları verdi. Demet Akalın, Ebru Gündeş, Serdar Ortaç ve Seda Sayan'ın da aralarında olduğu pek çok ünlü isim, sosyal medyadaki paylaşımlarıyla herkesi Mehmetçik Vakfı'na 10 TL bağışta bulunmaya çağırdı. İşte ünlülerin paylaşımlarından bazıları...



Demet Akalın: Mehmetçik için... Arkada bıraktıkları sevgilileri için biz 30 bin TL yatırdık. Şehitlerimizin emanetleri bizim baştacımızdır. Haberleri gördükçe kahroluyor insan. İnsan olan dayanamıyor. Şehitler ölmez, vatan bölünmez.



Serdar Ortaç: Mehmetçik Vakfı'na 10 TL bağış için 'Mehmetçik' yazıp 2582'ye SMS ile gönderebilirsiniz. (Şimdi Mehmetçik Vakfı ile telefonda konuştum, numara gerçek) Haydi herkes birlik olsun.



Seda Sayan: Haydi Türkiye'm…



Nadide Sultan: 14 Şubat'ta sevgilimiz Mehmetçik olsun.



İrem Derici: Haydi herkes bütçesi yettikçe 2582'ye 'Mehmetçik' yazıp göndersin.



Sevgililer Günü'ne birkaç gün kala sosyal medyada bir kampanya başladı. "Bu yıl hediyeler Mehmetçiğe" mesajları bir anda çığ gibi büyüdü. Kampanyaya kısa süre sonra akademisyeninden sanatçısına kadar yüzlerce ünlü isim de eklendi. Hediye gönderimlerinin ilk adreslerinden biri Mehmetçik Vakfı oldu. Kuruma kısa mesaj yolu ile gönderilen destekler dün gece rekor seviyelere ulaştı. Kampanyayı ilk başlatan isimlerden biri ise İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof Dr. Mikdat Kadıoğlu oldu.



Arzu Sabancı ve Yasemin Özilhan da, kampanyaya destek oldu.

​Kadıoğlu'nun sosyal medya hesabından yazdığı "14 Şubat'ta sevgilimiz Mehmetçik olsun. Hediyeler Mehmetçiklerimize alınsın." Twitleri binlerce retweet aldı. Başta İstanbul ve İzmir olmak üzere birçok ilde planlanan Sevgililer Günü etkinlikler de iptal edildi.



Ünlüler de bu harekete sessiz kalmadı. Demet Akalın, Mehmetçik Vakfı'na 30 bin TL bağışladı. İrem Derici, Arzu Sabancı, Serdar Ortaç, Yasemin Özilhan, Seda Sayan, Şebnem Çapa, Irmak Atuk gibi isimler de Mehmetçik Vakfı'na SMS'le destek verdi..