Meteorolojiden son dakika uyarısı! İşte 13 Şubat'ta yurt genelinde hava durumu

13 Şubat 2018'de hava durumu nasıl olacak? 13 Şubat'ta İstanbul'da hava nasıl olacak? 13 Şubat'ta Ankara'da hava nasıl olacak? 13 Şubat'ta İzmir'de hava nasıl olacak? 13 Şubat'ta kar yağacak mı? 13 Şubat'ta yağmur yağacak mı? 13 Şubat'ta Türkiye genelinde hava durumu nasıl olacak? İşte 13 Şubat 2018 hava durumu...

Giriş Tarihi 13 Şubat 2018, 00:00 Güncelleme 13 Şubat 2018, 12:24
Meteorolojiden son dakika uyarısı! İşte 13 Şubat’ta yurt genelinde hava durumu

İÇİNDEKİLER

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika hava durumu raporları gelmeye devam ediyor. Yurdun bazı bölgelerinde kar yağışları başladı. Sabah saatlerinde başlayan ve etkisini arttıran kar yağışı kenti beyaza bürüdü. Uzun zamandır sıcak havaların hakim olduğu tüm yurtta hafta sonu itibariyle havalar mesim normallerine düşerek yerini yağışlı bir havaya bırakmıştı. Bugün gelen yeni haberlere göre bazı illerimizde kar yağışı etkisini göstermeye başladı. İşte hava durumuyla ilgili detaylar.

Yapılan son değerlendirmelere göre: Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile gece saatlerinden itibaren Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'nin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Hava sıcaklıklarının azalarak kuzey, batı ve iç kesimlerde mevsim normalleri civarında, doğu kesimlerde mevsim normallerinin 2 ila 5 derece üzerinde seyredeceği tahmin edilirken, rüzgarın ise genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif kuvvette, gece saatlerinden sonra Kıyı Ege'de kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı zamanla çok bulutlu 8

İstanbul: Çok bulutlu 10

İzmir: Parçalı bulutlu, gece saatlerinden sonra sağanak yağışlı 15

Adana: Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 18

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu 20

Samsun: Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu 10

Trabzon: Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu 10

Erzurum: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı 3

Diyarbakır: Çok bulutlu, hafif yağmurlu 10

MARMARA BÖLGESİNDE HAVA NASIL OLACAK?
Marmara Bölgesi'nin batısının, akşam saatlerinden sonra yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü'nün internet sitesinde yer alan bilgiye göre, bölgede sıcaklıklar, mevsim normallerinde seyredecek. Parçalı ve çok bulutlu havanın hakim olacağı bölgenin batı kesimlerinin akşam saatlerinden sonra yağmurlu geçmesi bekleniyor. Bölgede, rüzgarın doğu ve güneydoğu yönlerinden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi öngörülüyor.