Çocuk gelin operasyonu

Mardin’de zorla evlendirilmeye çalışılan 14 yaşındaki kız, düğün gecesi operasyonla kurtarıldı. Çocuk gelin devlet korumasına alındı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Ocak 2018 Güncelleme 30 Ocak 2018, 00:00
Çocuk gelin operasyonu

İÇİNDEKİLER

Kendisinden 10 yaş büyük biriyle evlendirilmek istenen kız çocuğu son anda kurtarıldı. Olay Mardin'de yaşandı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilileri, Kızıltepe'de bir kız çocuğunun evlendirileceği bilgisi üzerine çalışma başlattı. Emniyet güçleri, tüm düğün salonlarını takibe aldı. Bir salonda D.K. (14) ve M.A.İ. (24) için düğün yapıldığını tespit eden ekipler, törenin bitmesini bekledi. Eve operasyon düzenleyerek, kız çocuğunu kurtardı.

'DAKİKALARLA YARIŞTIK'
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hüsnü Bengin Efetürk, "Kız çocuğunu çocuk gelin olmaktan kurtarmak için dakikalarla yarıştık. Sadece bir telefon numarasından yola çıktık ve kız çocuğunu son anda kurtarmayı başardık" dedi. Öte yandan olayın ardından M.A.İ. ile her iki ailenin üyeleri, polis tarafından gözaltına alındı. Çocuk yaşta zorla evlendirilmeye çalışılan D.K. ise devlet korumasına alındı. Küçük çocuğun zorla evlendirilmek istenmesiyle ilgili M.A.İ. ve aileler hakkında soruşturma başlatıldı.