O isimler bakın hangi kritik olaylarda sustular?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye yanarken, İslam dünyası yanarken, insanlık inim inim inlerken sesleri, solukları çıkmayan, en küçük bir aksiyonlarını, tepkilerini görmediğimiz kişiler, bir anda sahaya inmeye, olur olmaz konularda konuşmaya başladı. Hayırdır?" diyerek son dönemde KHK üzerine yorum yapan AK Partili gözüken bazı isimler ve Abdullah Gül hakkında yorum yaptı.

Giriş Tarihi 31 Aralık 2017, 00:00 Güncelleme 31 Aralık 2017, 17:16
O isimler bakın hangi kritik olaylarda sustular?

İÇİNDEKİLER

Partisinin Düzce il kongresinde konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye yanarken, İslam dünyası yanarken, insanlık inim inim inlerken sesleri, solukları çıkmayan, en küçük bir aksiyonlarını, tepkilerini görmediğimiz kişiler, bir anda sahaya inmeye, olur olmaz konularda konuşmaya başladı. Hayırdır, bir anda bu iştiyak, bu heves, bu hız, bu tepkisellik nereden çıktı?" diyen Erdoğan, "Biz milletimizle olan muhabbetimizi derinleştirir, saflarımızı sıklaştırırken bu bozgunculuk merakının sebebi nedir? Türkiye'nin yeni bir Kurtuluş Savaşı verdiği şu dönemde bize yakışan birlik olmaktır, beraber olmaktır, dayanışma içinde hareket etmektir." ifadelerini kullandı. Erdoğan'ın haklı tepkisini çeken bu kesimler Türkiye'de ve dünyada yaşanan bazı hayati konuları tweet atmaya değer görmedi, hakkında yorum yapmadı.


Cumhurbaşkanlığı resmi hesabı o sözleri paylaştı

Erdoğan'ın bu sözlerinden hareketle, kimler bakın hangi kritik olaylarda sustular?

İşte o olaylar:


16 Nisan referandumu sonuçları
Yeni Türkiye için bir milat olan referandumla hükümet sistemini değişti.



Hollanda'da aşırı sağcı Özgürlükler Partisi (PVV) Lideri Geert Wilders, halk oylamasıyla ilgili Türkiye'nin Lahey Büyükelçiliği önünde Türkçe ve Hollandaca, "Uzak dur, bu bizim ülkemiz" yazılı pankart açtı... Türkiye hakkında İslam karşıtı küstah sözler sarf etti.


Avusturya'da 18 Aralık'ta göreve başlayan merkez sağ Avusturya Halk Partisi (ÖVP) ve aşırı sağcı Özgürlük Partisinin (FPÖ) kurduğu koalisyon hükümeti, ana gövdesini yabancı, sığınmacı ve İslam karşıtlığının oluşturduğu programı ve bakanlar kuruluyla dikkat çekti. Sık sık Türkiye ve İslam düşmanı açıklamalar yaptı.


ABD'nin Suriye ve Irak'ta kirli planlarını hayata geçirmek için terör örgütü PKK/YPG'ye gönderdiği binlerce TIR'lık silah.

24 Ağustos 2016, saat 04:00'te Türkiye, güneyindeki terör tehdidine karşı büyük bir operasyon başlattı. 2011'de başlayan Suriye iç savaşında Esed rejimi, DEAŞ, PYD/PKK ittifakının Türkiye'yi hedef haline getirmesine karşı başlatılan sınır ötesi operasyona 'Fırat Kalkanı' ismi verildi. Türkiye düşmanları DEAŞ, PYD/PKK ve Esed rejimi, kahraman Türk askerlerinin bölgeye girmesiyle paniğe kapıldı. Türkiye, 7 ay gibi bir sürede büyük bir alanı teröristlerden temizleyerek, bölgede yaşayan halkın tekrar evine güven içinde dönmesini sağladı.

PKK'nın destekçisi CHP İstanbul milletvekili Sezgin Tanrıkulu teröristlere sahip çıktı, SİHA'ları şikayet etti... Tanrıkulu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, SİHA'ları (silahlı insansız hava aracı) eleştirerek, terörle mücadele edileceğini ancak bunun insanların yaşam hakkını gözetecek şekilde olması gerektiğini belirtti.


İhanet örgütü FETÖ ve içerideki iş birlikçileri yurt dışında kara propaganda çalışmaları yürüttü. Yabancı basına etki ederek Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında aşağılık iftiralarla saldırıya geçti.


Suudi Arabistan- BAE cephesi Katar'a abluka uygulamaya başladı, Türkiye buna şiddetle karşı durdu. İslam dünyasında karışık siyasi görünüm ortaya çıktı.


Yemen'de süren içsavaşa Suudi Arabistan müdahil oldu, düzenlenen saldırılarda birçok kez sivil hedefler vuruldu. Ülke açlık ve koleraya teslim oldu, Yemen halkından onbinlerce kişi hayatını kaybetti.


Türkiye'nin yürüttüğü bağımsız politikalardan rahatsız olan ABD ve bazı AB ülkeleri, Türkiye'ye gizli bir silah ambargosu uygulamaya başladı. Türkiye'nin buna cevabı ise yerli ve milli silahlarını geliştirmek oldu.


Diğer ülkeler yıllardır Suriye'deki iç savaşı ve dramı durdurmak için uğraşsa da bir başarı elde edemedi. Türkiye, Rusya ve İran'ın düzenledikleri barış görüşmeleri ile ülkede gözle görülür bir düzelme sağlandı. Terör örgütleri birçok bölgeden temizlendi. Bu diplomatik başarı tarihe geçti.


Son günlerde Myanmar'daki Müslümanlara yapılan baskıların evlerinin yakılması, köylerinin boşaltılmasına ve yüzlerce kişinin katledilmesine varması, Türkiye'de siyasetin ve medyanın baş gündemi oldu. Türkiye yüz binlerce Müslüman'ın yaşadığı dram için harekete geçti, Diplomatik girişimler başlattı.


Son dönemde iyi ilişkiler geliştirdiğimiz ve desteğimizi esirgemediğimiz Somali tarihinin en büyük terör saldırısını yaşadı, 300'den fazla kişi hayatını kaybetti. İslam coğrafyasının derdi olan Batı'nın taşeron örgütleri kaos planlarını İslam coğrafyası için yeniden devreye sokmuştu.


FETÖ ve küresel çetenin Türkiye'yi dize getirme davası olan ABD'deki kumpas davasında, Türkiye Rıza Sarraf üzerinden suçlanarak cezalandırılmak istendi. Kirli senaryolar devreye sokuldu.


Norveç'te düzenlenen NATO tatbikatında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye düşman ülke gibi gösterildi. Türkiye'ye kirli eller tarafından mesaj verilmek istendi.


Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed, 'Medine Kahramanı' olarak bilinen Fahreddin Türkkan'ı 'hırsız' olarak suçlayan bir tweet paylaştı. Tweette ayrıca "İşte Erdoğan'ın dedelerinin Müslüman Araplarla ilişkisi buydu" yazıyor. İlk tepki Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan geldi. Kalın, "O zamanlar İngiliz planlarına karşı Medine'yi cesurca savunan Fahrettin Paşa idi. Ne pahasına olursa olsun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a saldırmak yeni moda mı?" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tepkisi sert oldu. Erdoğan sosyal medya paylaşımına ilişkin "Medine korumasını yaparken Fahreddin Paşa, ey bize bühtanda bulunan zavallı, senin ceddin neredeydi?" dedi.

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma ve ABD Büyükelçiliğini Tel Aviv'den Kudüs'e taşıma yönündeki planını açıklamasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı çağrı ile Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda olağanüstü toplandı. İstanbul'daki İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Olağanüstü Zirvesinin sonuç bildirisi yayımlandı. Bildiride Doğu Kudüs Filistin'in başkenti ilan edildi. Bildiride BM'ye de çağrı yapılarak Kudüs'ün yasal satatüsünün teyit edilmesi isteniyor. Bildirgede, ABD yönetiminin barış sürecinden çekilmesi isteniyor ve "ABD kudüs kararından geri adım atmaz ise tüm sonuçlardan sorumlu olacak" denildi.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda düzenlenen tarihi Kudüs oylamasında ABD'nin tehditlerine rağmen 128 oyla kabul edildi. 9 hayır, 35 çekimser oy kullanıldı.



Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre Türkiye ekonomisi üçüncü çeyrekte yıllık olarak yüzde 11,1 büyüdü. Bu rakamlar ekonomik büyüme dünya rekoru kırdı.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24-27 Aralık'ta Sudan, Çad ve Tunus'a tarihi bir resmi ziyaret gerçekleştirdi.

Sudan Cumhurbaşkanı El Beşir, Osmanlı Devleti'nin Kızıldeniz'deki stratejik üssü Sevakin Adası'nı Türkiye'ye tahsis etti! Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamada Sevakin Adası'nı Türkiye'nin restorasyonuyla tekrar ihya edeceğini açıkladı.

İşte böylesi kritik gelişmelerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eleştirdiği isimler hep sessiz kaldı.