Hediye pa'kedi'

Uzman Çavuş Ömer Özkan, Fırat Kalkanı Harekatı sırasında El Bab’ta bir kedi buldu. Adını Barış koydu. Dün onunla İstanbul’da buluştu. Bu sürpriz kavuşma, duygu doluydu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Aralık 2017 Güncelleme 22 Aralık 2017, 02:05
Hediye pa’kedi’

İÇİNDEKİLER

Türkiye sınır hattını terörden arındırdı... Dünyanın giremediği bölgelere operasyon yaptı. Bu kahramanlığın adı Fırat Kalkanı'ydı. Fırat Kalkanı Harekatı ile Suriye'nin El Bab kenti terör örgütü DEAŞ'tan kurtarıldı. Bölge halkı yeniden huzura kavuşmanın mutluluğunu yaşadı. Ancak mutluluğa kavuşan sadece insanlık değil tüm canlılardı. Operasyona katılan Uzman Çavuş Ömer Özkan, 16 Ocak'ta El Bab'ta bulduğu bir kediyi yığıntıların arasından çıkardı. Adını Barış koyup Türkiye'ye yolladı. Sevimli kedi ilk olarak Gaziantep'teki Canlı Hayatı İyileştirme Derneği tarafından koruma altına alındı. Daha sonra bir kitapçı tarafından sahiplenilip İstanbul'da bakıma alındı.


Uzman Çavuş Özkan, Barış'ı bulduğunda onunla fotoğraf çektirmişti.

İşte Özkan, 1 yıl sonra Barış adlı kedisiyle buluşmanın mutluluğunu yaşadı. Özkan'ın kedisiyle buluşması film sahnelerini aratmadı. Özkan, bu anı görüntüleyen gazetecilere şu açıklamayı yaptı:

BAŞKA İSİM VERMEK OLMAZDI
"Orada elimizden geldiğince ona baktık, korumaya çalıştık. Daha sonra içinde bulunduğumuz durum gereği çok fazla ilgilenemedik ve Türkiye'ye gönderme kararı aldık. İlk olarak Gaziantep'te Canlı Hayatı İyileştirme Derneği 'Barış'a sahip çıktı. Oradayken bir kere ziyaret etme şansım oldu. Daha sonra İstanbul'a götürüldü. Ben de buraya getirildiğinden bu yana ilk kez ziyaret ettim. İlk bulduğum haliyle şu an arasında büyük fark var. Çok iyi bakılmış..." Bu arada kedinin ismini arkadaşlarıyla beraber koyduklarını belirten Özkan, "Savaştan kurtardığımız için adını Barış koyduk. Ona başka isim vermek olmazdı" ifadesini kullandı.


Albayrak tepesi

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamındaki en kritik nokta El Bab'tı. Kentin girişinde bulunan Şeyh Akil Tepesi'nde 3 ay süren çatışmaların en şiddetlisi, bundan tam 1 yıl önce yaşandı. Aralarında Binbaşı Bülent Albayrak'ın da bulunduğu 16 asker şehadete ulaştı. Bölgenin DEAŞ'tan kurtarılmasının ardından El Bab'ın girişindeki Şeyh Akil Tepesi'ne Şehit Binbaşı Bülent Albayrak'ın fotoğrafının bulunduğu pano asıldı. El Bab halkı da eskiden 'Şeyh Akil' veya 'Hastane Tepesi' olarak adlandırdığı bölgeye Albayrak Tepesi demeye başladı