'Can' dayanmaz

Kaçan şüpheliye uyarı ateşi açan bir polis, kazayla meslektaşını vurdu. Hakan Can şehit oldu. Türkiye gözyaşlarına boğuldu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Aralık 2017 Güncelleme 20 Aralık 2017, 00:00
’Can’ dayanmaz

İÇİNDEKİLER

Ankara'nın Gölbaşı İlçesi'nden gelen acı haber yürekleri yaktı. Ankara polisi, dün sabah saat 05:00'te Siirtİstanbul seferini yapan bir yolcu otobüsünde asayiş uygulaması yaptı. Şüphe üzerine araçtan indirilen yolculardan Zeynel İ., kaçmaya başladı. Kovalamaca sırasında bir polis memuru ateş açtı. Meslektaşının açtığı ateş sonucu kaza kurşunuyla ağır yaralanan polis memuru Hakan Can (28) kurtarılamadı. Kahreden kazanın yaşanmasına neden olan şüpheli ise sahte kimlikle yakalandı. Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı konuya ilişkin "taksirli ölüme sebebiyet vermek" suçundan soruşturma başlattı. Kaza kurşunuyla şehit olan Hakan Can'dan geriye gözü yaşlı bir eş ve bir kız çocuğu kaldı. Şehit Can için Gölbaşı Kaymakamlığı'nda tören yapıldı. Şehit Can'ın babası Halil, annesi Safiye ve eşi Sevgi Can, şehidin tabutuna sarılarak ağladı. Şehidin 3 yaşındaki kızı Asel ise törendeki herkesi duygulandırdı. Törenin ardından şehit Can'ın cenazesi toprağa verilmek üzere memleketi Erzincan'a uğurlandı.



Kaza kurşunuyla şehit olan Hakan Can'dan geriye gözü yaşlı bir eş ve 3 yaşındaki kızı Asel kaldı. Şehit polisin cenaze töreninde gözyaşları sel olup aktı.


Erkam ÇOBAN