Li'MIT'siz başarı

Profesör Asuman Özdağlar, dünyanın en önemli bilim merkezi MIT’de yönetici oldu. Başarılarıyla Türkiye’nin göğsünü kabarttı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Aralık 2017 Güncelleme 11 Aralık 2017, 02:29
Li’MIT’siz başarı

İÇİNDEKİLER

Amerika'da yaşayan Türk bilim kadını Profesör Asuman Özdağlar, Elektrik Elektronik ve Bilgisayar Bilimleri Bölümü Başkanlığı'na seçildi. Prof. Özdağlar, MIT'deki bölüm başkanlığı görevine 1 Ocak 2018'de başlayacak. Eski Bölüm Başkanı Anantha Chandraksan, Özdağlar için, "Profesör Özdağlar, ilham verici bir araştırmacıdır. Eğitimci olarak vizyonu ve özverisi eşit derecede etkileyici. EECS'deki eğitim yeniliği için güçlü bir savunucudur" dedi. Eski Devlet Bakanı İsmail Özdağlar'ın kızı olan Prof. Özdağlar'ın başarısı Türk bilim dünyasında sevinçle karşılandı. Cumhurbaşkanlığı teknoloji başdanışmanı Prof. Davut Kavranoğlu, "Asuman Özdağlar'ı bu çok önemli pozisyandan dolayı arayıp kutladım. Bilim insanlarımızın dünyanın her yerinde elde ettikleri başarılar milletimiz için iftihar vesilesildir" mesajını paylaştı. Asuman Özdağalar'ın, 'Oyun Teoremi' ile internet, ekonomi, sosyal ağlar gibi ağların en verimli şekilde düzenlenmesi ve karar kontrol mekanizmalarına uygulanması konusunda önemli katkıları oldu. 2008'de Amerika Otomatik Kontrol Kuruluşu tarafından Kontrol Teorisi alanında üstün araştırma katkıları dolayısıyla 35 yaşın altındaki genç bilim insanlarına verilen ve bu alandaki en saygın ödüllerden biri olan Donald P. Eckman ödülünü aldı.


Kısa adı MIT olan Massachusetts Institute of Technology, dünyanın en iyi üniversiteleri sıralarında hep birinci sırada yer alıyor.


MIT'de görevli dünyaca ünlü ekonomist Prof. Daron Acemoğlu'yla evli olan Asuman Özdağlar, üniversite eğitimini 1996 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde tamamladı.

Safure CANTÜRK