Şampiyonluğu 'zehir' etti

Tuğba Zehir, Türkiye Judo Şampiyonluğu’nu göğüsledi. Ancak rakibinin babasından yediği dayak, başarısını gölgeledi. Talihsiz genç kız, yaşadıklarına isyan etti: “Hakarete uğradım. Bir de üzerine sakatlandım!”

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Aralık 2017 Güncelleme 10 Aralık 2017, 00:41
Şampiyonluğu ’zehir’ etti

İÇİNDEKİLER

Bursa'da yaşayan 25 yaşındaki Tuğba Zehir, judo sporuna gönül verdi. 8 yaşında başladığı sporda büyük başarılar elde etti. 5 Avrupa şampiyonluğu, 2 dünya üçüncülüğü, 2 Avrupa ikinciliği ve 3 Avrupa üçüncülüğünü göğüsledi. Geçtiğimiz hafta Türkiye Büyükler Judo Şampiyonası için Antalya'ya gitti. 57 kiloda mindere çıkan Zehir, final karşılaşmasında rakibi Nazlıcan Özerler'i alt etti. Kupasını ve madalyasını alıp doping kontrolüne gittiği sırada, rakibinin babası Tacettin Özerler tarafından dövüldüğünü iddia etti. Zehir, Özerler'in dereceye giren sporculara verdiği hediyeleri kabul etmediği için kendisini dövdüğünü söyledi. "Tacettin Özerler bir anda arkamdan gelerek beni itekledi. Kolumdan tutup savurdu, kapıya çarpıp vurdu. Eliyle yüzüme, vücuduma vurmaya devam etti. Ağza alınmayacak küfürler etti. O an şok oldum. Hiçbir şey yapamadım. Milli bir sporcu olarak darp edildim, hakarete uğradım. Yaşadıklarımın hesabını mahkemede arayacağım. Sol omzunda kas zedelenmesi oldu. Olimpiyat kampı için Trabzon'a gideceğim. Ama omzumdan sakatlandım" dedi.



Yüzünde ve vücudunda dayak izleri olan Tuğba Zehir, hakkını mahkemede arayacağını söyledi. "Bu işin peşini bırakmayacağım" dedi.