‘Ölü’ doğuma soruşturma

Reşit Ongun gerçek ailesini bulmak için Esra Erol’dan yardım istedi. Onun gibi Adana Meydan Doğumevi Hastanesi’nde dünyaya gelen onlarca çocuğun ‘ölü doğdu’ denilerek satıldığı ortaya çıktı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Aralık 2017 Güncelleme 08 Aralık 2017, 02:17
‘Ölü’ doğuma soruşturma

İÇİNDEKİLER

Esra Erol'un atv'de yayınlanan programında Adana Meydan Doğumevi Hastanesi ile ilgili skandallar ortaya çıktı. Savcılık iddialarla ilgili soruşturma başlattı. 1984 yılında hastanede dünyaya gelen Reşit Ongun evlatlık olduğunu öğrendi. 34 yıldır ailesini arayan genç adam, Esra Erol'dan yardım istedi. Programa ihbar telefonları yağdı. O dönem hastanede hemşire olarak çalışan Leyla Atay'ın annelere çocuklarının öldüğünü söyleyip onları para karşılığı başkalarına sattığı ortaya çıktı.

'CENAZESİNİ VERMEDİLER'
Hastaneye giden Zehra Alkaş da 24 Mart 1984'te doğum yaptığını ancak görevlilerin yakınlarına bebeğin öldüğünü söylediğini iddia etti. Alkaş, bebeğin cenazesinin de teslim edilmediğini söyledi. İddialar üzerine Adana Cumhuriyet Başsavcılığı korkunç olayla ilgili soruşturma başlattı. Olayların 1980-1990 yıllarında arasında gerçekleştiği belirtildi. 11 kişi daha evlatlık olarak başka bir aileye satıldıklarını iddia ederek, savcılığa müracaatta bulundu. Alınan ifade ve beyanlar doğrultusunda başsavcılık tarafından İl Emniyet Müdürlüğü'ne olay ve iddiaların araştırılması, bilgi ve belgelerin temin edilmesi ve doğruysa şüphelilerin tespit edilerek yakalanması yönünde talimat verildi. Ayrıca Meydan Doğumevi Hastanesi'nde görevli kamu görevlileri ile ilgili araştırma ve ön inceleme yapılıp sonucunun bildirilmesi için Adana Valiliği'ne yazı yazıldı. Hastane arşivindeki mevcut kayıtlar ile olay tarihlerinde doğum sırasında öldüğü söylenen bebeklerin defin işlemlerine ilişkin süreç inceleniyor.