Pisikopat!

Er Taner H., orduevi nizamiyesinde yakaladığı yavru kediye işkence etti. Vahşete ait görüntüler tüyler ürpertti. Tepkilerin ardı arkası kesilmedi. Gözaltına alınan asker, ‘Nişanlımdan ayrıldığım için psikolojim bozuk. Yaptığımdan pişmanım’ dedi. Ancak o cani adli kontrol şartıyla salıverildi!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Aralık 2017 Güncelleme 05 Aralık 2017, 00:00
Pisikopat!

İÇİNDEKİLER

Kabahatler Kanunu kapsamında ele alınan hayvana eziyet cezaları, yasadaki eksiklikleri gözler önüne serdi. Hayvanları katledenlere, "kabahatli" cezası kesildi. Oysa bunun adı canilikti. Erzincan'dan gelen insanlık dışı görüntüler, tüyler ürpertti. Korkunç olay, önceki akşam meydana geldi. Vatani görevini yapmak için Erzincan'da bulunan ve çarşı izninden dönen er Taner H. (25), orduevine gitti. 2.21 promil alkollü çıktı Bir süre sonra nizamiyeye geçen Taner H., burada yakaladığı yavru kediye defalarca yumruk darbeleri indirdi. Ancak vahşet bitmedi. Taner H,. daha sonra çevredeki asker ve sivillerin bakışları arasında kediyi yere fırlatıp tekmeledi. Çevredekiler ise vahşeti dehşet dolu bakışlarla izlemekle yetindi. Bir kişi bile kediye işkence eden askere müdahale etmedi. Vahşet anları, güvenlik kameralarınca saniye saniye görüntülendi. Türkiye'yi ayağa kaldıran görüntüler, sosyal medyanın gündemine yerleşti. Tepkilerin ardı arkası kesilmedi. Polis, ihbar üzerine harekete geçti. Ekipler tarafından yakalanan ve yapılan kontrolde 2.21 promil alkollü olduğu belirlenen Taner H., askeri inzibata teslim edildi. Er Taner H. dün sabah "mala zarar verme" suçundan Erzincan Adliyesi'ne gönderildi. Şüphelinin ifadesi ise "Pes" dedirtti. Taner H.'nin, ifadesinde İstanbul'da yaşadığını, hayvanları sevdiğini, kendisinin de hayvan beslediğini, 4 gün önce nişanlısından ayrıldığı için psikolojik durumunun iyi olmadığını, olay günü alkol aldığını ve yaptıklarından pişmanlık duyduğunu söylediği öğrenildi. Uyuşturucu kullanmaktan adli makamlarda kaydının bulunduğu öğrenilen Taner H., adli kontrol şartıyla salıverildi.



SÖZÜN BİTTİĞİ YER
YAVRU kediye işkence eden şüpheli, Türkiye'yi ayağa kaldırdı. Sosyal paylaşım sitesi Twitter'da caniye tepki yağdı: Bu kişinin cezasız kalmaması lazım. İnsan olmaktan utanıyoruz, artık yeter. Bu aşağılığın eline silah, yüzüne selam da verilmez. Bu alçaklıktır, işkencedir, cinayettir... Cani en ağır şekilde cezalandırılmalı. Allah'ından bul. Cinayetten yargılanmalı. Bunu yapan insan olamaz. Sözün bittiği yerdeyiz. Bi de asker olacak... Sadist, psikopat... Yazıklar olsun, bu nasıl vahşilik! Bu cani alkollü de vahşete seyirci kalan yanındakiler de mi alkollü! En ağır cezayı istiyoruz, emsal olsun istiyoruz! Hayvana işkence edenler kabahat suçundan değil cinayet suçundan yargılanmalıdır. Hayvan hakları yasasının eksiklikleri derhal giderilmeli. İzleyip müdahale etmeyen de canidir. Meslekten ve tüm haklardan ihraç edilmeli. Hatta vatandaşlıktan bile çıkartılıp, ülkeden def edilmeli. Türk askeri olamazsın sen... Vicdansız...

CİNSEL TRAVMA 'AĞIR OLABİLİR'
PROF. Dr. Arif Verimli, hayvanlara karşı yapılan şiddetin altında önemli psikolojik sorunlar olduğuna dikkat çekti. Verimli, kediye yapılan işkencenin psikanalize göre kadın ve kadın cinselliğini sembolize ettiğini belirtti ve ekledi: "Kediye işkence eden bir kişinin ağır cinsel travmaları olabilir. Bir kere çiçek yolan, dal kıran kişiler daha sonra kediye işkence etmeye başlar. Daha sonra annesine, kız kardeşine, sevgilisine ve eşine şiddet uygular. Bu tarz şiddet eylemlerinde bulunan kişiler ağır cezalar almalı ve cezalarını çekerken ciddi bir psikiyatrik tedavi almalıdır."

HAREKETE GEÇTİLER
KEDİYE işkence skandalının ortaya çıkmasının ardından peş peşe açıklamalar geldi. Erzincan Valiliği, terhisine 3 gün kaldığını belirttiği Taner H. hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldığını bildirdi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da konunun takipçisi olduğunu belirtti. TSK da olayla ilgili inceleme başlatıldığını kaydetti.