Sessiz iyilik

İsminin gizli tutulmasını isteyen bir işadamı Efe’nin sessiz çığlığına kayıtsız kalmadı. Daha önce tek bir kulağı duyan çocuk için düğmeye bastı. Tüm ameliyat masraflarını karşıladı. Ve Efe ilk defa, iki kulağıyla birlikte duymaya başladı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Kasım 2017 Güncelleme 25 Kasım 2017, 01:25
Sessiz iyilik

İÇİNDEKİLER

TÜRKİYE, 7 yaşındaki Tahsin Efe Yılmaz'ı işitme cihazını kaybettiğinde döktüğü gözyaşlarıyla tanıdı. Dünyayla kurduğu tek bağ olan cihazını kaybeden küçük çocuk, sessizliğe mahkum kaldı. Apartman görevlisi baba Halil Yılmaz, 6 bin euroluk cihazı tekrar alamadı. Hayırseverlere yardım çağırısı yaptı. Çok geçmeden sevindiren haber ulaştı. Efe'nin Antalya'da yolda yürürken düşürdüğü kulak cihazını bulan bir vatandaş, aileye ulaştı. Kaybettiği cihazına yeniden kavuşan ve duymaya başlayan Efe'nin gözyaşları, yerini gülücüklere bıraktı. Efe'ye yapılan iyilik bununla da kalmadı.


Geçtiğimiz aylarda işitme cihazını kaybeden Efe, babası Halil Yılmaz ile birlikte böyle gözyaşı dökmüştü.

"ALLAH RAZI OLSUN"
2012'de geçirdiği operasyonla kafasına algılayıcı yerleştirilen Efe'nin tek bir kulağının duyması için işitme cihazı vardı. Ancak isminin gizli tutulmasını isteyen bir işadamı, küçük Efe'nin diğer kulağının duyması için de tüm masrafları karşılayacağını açıkladı. Bunun için, baba Halil Yılmaz'a ulaştı. Geçtiğimiz 28 Eylül'de ameliyata giren Efe'ye yeni işitme cihazının algılayıcısı takıldı. 2 hafta sonra, 22 bin liraya alınan yeni işitme cihazına kavuşan Efe, ilk defa iki kulağıyla birlikte duymaya başladı. Baba Yılmaz, "Önceden çok duymadığı için hırçınlığı vardı. Şimdi konuşması da düzelmeye başladı. Allah işadamından bin kere razı olsun. Allah böyle hayırseverleri başımızdan eksik etmesin" açıklamasını yaptı.