Vatan müfr'eda'tı

Aybüke öğretmen, PKK’lı hainlerin saldırısı sonucu şehadete ulaştı. Bayrağı bu kez Eda devraldı. Genç eğitimci teröre inat Batman’ın bir mezrasında göreve başladı. Okulu kendi imkanlarıyla onardı. Boyasını badanasını yaptı. Öğrencileri için de yardım topladı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Kasım 2017 Güncelleme 23 Kasım 2017, 01:49
Vatan müfr’eda’tı

İÇİNDEKİLER

Müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın henüz 22 yaşındaydı... "Bize her yer vatan" deyip soluğu Batman'ın Kozluk İlçesi'nde aldı... Gitarını çocuklar için çaldı... 7 ayda Kozluk'taki öğrencileri notalarla tanıştırdı. Ancak kanlı terör örgütü PKK, bölge halkıyla buluşan Aybüke öğretmeni hedef aldı. Genç öğretmen, kalleş saldırıda şehadete ulaştı. Türkiye genç öğretmenine ağlarken binlerce Aybüke vatan için ayaklandı. Onlar arasında sınıf öğretmeni Eda Suzan da vardı. Eda Suzan (27), bayrağı şehit Aybüke'den devraldı. Batman'ın Kozluk İlçesi'ne bağlı bir mezraya atandı. Bölgeye gittiğinde yıkık dökük bir okulla karşılaştı. Hemen kolları sıvadı. Adana'daki babasına 30 kilo boya aldırdı. Arkadaşlarıyla sıvası dökülen 3 sınıfı boyadı. Ardından köydeki öğrenciler için düğmeye bastı.



'AYBÜKE BİZE ÖRNEK OLDU'
Sosyal medya üzerinden bir kampanya başlattı. Mezraya bir anda kalem, kitap defter çanta, ayakkabı, mont aktı... Ve genç öğretmen öğrencileriyle, minikler de okullarıyla tanıştı. Eda Suzan'ın çalışması hem bölge halkı hem de yetkililerin takdirini topladı. Uzaktaki köyü yakın eden Eda öğretmen, yaşadıklarını şöyle anlattı: "Görev yaptığım ilçede şehit olan Aybüke öğretmenin okulunda seminer aldım. Onun inancı bize örnek oldu. Biz öğretmenler olarak nice Aybüke öğretmenler yetiştirmek için buradayız. Daha iyi şartlar altında yeni Aybüke öğretmenlerimiz olsun istiyoruz. Her şeyi de devletten beklememek gerekiyor. Biz öğretmenden önce eğitim gönüllüsüyüz. Okulumuz ve öğrencilerimiz için her şeyi yapmalıyız."