Başbakan Yıldırım'dan sert sözler! İnsanlar ölüyor...

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul'da düzenlenen Aysa Palamenter Asamblesi'nde konuştu.

Giriş Tarihi 22 Kasım 2017, 00:00 Güncelleme 22 Kasım 2017, 13:54
Başbakan Yıldırım’dan sert sözler! İnsanlar ölüyor...

İÇİNDEKİLER

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul'da Asya Parlamenter Asamblesi 10. Genel Kurulu katılımcıları onuruna verilen öğle yemeğinde konuştu.

Yıldırım'ın konuşmasından satır başları:
Suriye devletinin bütün etnik grupların teröre bulaşmamış etnik grupların temsili ile yeniden teşkil edilme sürecine girilmiştir. Katkısı olan bütün ülkelere bu vesile ile teşekkür ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız, İran Cumhurbaşkanı Sayın Ruhani ve Rusya Devlet Başkanı Sayın Putin bir araya gelerek Astana sürecindeki son durumu değerlendirecekler ve buradan bir adım sonrasına, Cenevre sürecine geçiş için gerekli kararları alacaklardır. Bölgelerde yaşanan istikrarsızlığın en büyük bedelini ödeyen ülkelerden biriyiz.

Bölgede kalıcı barışın ve istikrarın bir an önce tesisi hayati öneme sahip. Terör örgütlerine karşı da amansız bir mücadele içerisindeyiz. Bu mücadele sadece bizim sorunumuz olmamalı. PKK, PYD terör örgütü, küresel bir terör örgütleridir.

Artık küresel terör en büyük tehdit haline gelmiştir. İkinci büyük tehdit de göçtür. Bölgemizde maalesef yaşanan istikrarsızlıklar dolayısıyla bugün göçmen durumunda olanların sayısı 55 milyonu aşmıştır. Dünyada kaç tane ülke vardır, nüfusu 55 milyon olan? Belki 20 tane ülke vardır. Dolasıyla bu sorunu görmezden gelmek, umursamaz davranmak ve gücü duvarları yükselterek önleyeceğini zannedenler çok ama çok yanıldığını yakın zamanda anlayacaklardır. Terörle mücadeleyi yaparken bir yandan da bu terörü doğuran nedenlerin bütün ülkeler tarafından dikkatle incelenmesini, BM'nin bu konuda daha etkin bir rol almasını beklemekteyiz.

İnsanların öldüğü yerde, Birleşmiş Milletler eğer etkin rol alamıyorsa, aslında sadece insanlar ölmüyor insanlık da ölüyor demektir.