Kalbimiz Kartal'la

Türkiye’nin gözü kulağı, Almanya’da tedavi gören 15 aylık Kartal bebekteydi. Müjdeli haber sonunda geldi. Bulanan kalp, minik yavrumuza nakledildi. 48 saatlik kritik sürece giren çocuğun annesi şu mesajı gönderdi: ‘Artık benim 3 çocuğum var. Lal , Kartal ve Kartal’a hayat veren kalbin sahibi bebek.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Kasım 2017 Güncelleme 21 Kasım 2017, 02:09
Kalbimiz Kartal’la

İÇİNDEKİLER

Türkiye'nin kalbi, Kartal bebek için attı. Herkesin yaşaması için seferber olduğu minik yavru, kalp nakliyle hayata sarıldı. 15 aylık Kartal Yıldırım, hastalıkla daha 20 günlükken tanıştı. Kalbine giren mikrop, minik yavruda kalp yetmezliğine yol açtı. Kartal'ın yaşaması kalp nakline bağlıydı. Şifanın adresi Almanya'ydı. Ancak tedavi için 1 milyon 99 bin euro masraf çıktı.



PARA 19 SAATTE TOPLANDI
Yıldırım ailesi, bu parayı karşılayamadı. Anne Ahu Yıldırım, 5 ay önce sosyal medyadan yardım çağrısı yaptı. Türkiye Kartal için kolları sıvadı. 19 saatte 1 milyon 99 bin euro toplandı. Bu sayede Kartal, Almanya'daki Justin Liebig Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tedaviye alındı. Ardından Kartal için uygun kalp arayışı başladı. 5 aydır hastanede yatan Kartal'ı hayata bağlayacak güzel haber ise önceki gün ulaştı. Kartal için uygun kalbin bulunduğu açıklandı. Kartal ilk olarak yapay kalbin çıkarılması için ameliyat masasına yattı. Ardından Prof. Dr. Hakan Akıntürk ve ekibi tarafından Kartal'a kalp nakli yapıldı.



'DUA, DUA, DUA...'
Kalp nakli olan Kartal'ın tam olarak iyileşmesi için doktorlar ilk 48 saatin önemli olduğunu vurguladı. Bu gelişme tüm Türkiye'yi heyecanlandırdı. Yavrusunun yeniden sağlığına kavuşağının sevincini yaşayan anne Ahu Yıldırım ise duygularını sosyal medyada paylaştı: "Bu gece bir anne bir yerde ağlıyor. Ama o yüce gönüllü anne başka bir annenin yavrusuna hayat olduğunu biliyor. Artık benim 3 çocuğum var. Lal, Kartal ve Kartal'a hayat veren kalbin sahibi bebek. Hangi ülkeden bağışlandı, bebek kız mı erkek mi? Bu bilgiler gizli, verilmiyor bize. İnşallah her şey yolunda gidecek. Dua, dua, dua. Şimdi dualarla bekleme zamanı."

ASLIŞAH SARITAŞ