Erdoğan: 'Rahatsız olsanız da olmasanız da nükleer enerjiyi yapacağız!'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da gerçekleştirilen Elektrik Santralleri Yatırımları Toplu Açılış Töreninde konuştu. Türkiye'nin enerji yatırımlarına değinen Erdoğan; nükleer enerji konusunda 'Rahatsız olsanız da olmasanız da biz nükleer enerjiyi de yapacağız' dedi.

Giriş Tarihi 21 Kasım 2017, 00:00 Güncelleme 21 Kasım 2017, 15:42
Erdoğan: ’Rahatsız olsanız da olmasanız da nükleer enerjiyi yapacağız!’

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Elektrik Yatırımları açılış töreninde konuştu. Türkiye'nin enerji yatırımları ve hedeflerini belirten Erdoğan; nükleer enerji konusundaki kararlılığını bir kez daha yineleyerek 'Rahatsız olsanız da olmasanız da nükleer enerjiyi yapacağız' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

BOŞUNA ÇABA HARCAMAYIN, BU KERVAN GİDİYOR
Türkiye son 15 senedir yılda ortalama yüzde 5,7 oranında büyüme kaydetti. Bu da ülkemizin enerji talebini hızlı bir şekilde artırmıştır. İçeriden akıl veren var dışarıdan akıl veren var. Son yılların yükselen ekonomileri olan Çin ve Hindistan bu başarılarını önemli oranda elektrik üretiminde kömür kullanmaya borçludurlar. Polonya yüzde 84 Almanya yüzde 42 Danimarka yüzde 34 oranında elektrik ihtiyacını kömürden karşılıyor. Ülkemizde sayıları az fakat sesleri çok çıkan belli kesimlerin enerji hamlelerimizi baltalamak için özel çaba harcadıklarını görüyoruz. Boşuna çaba harcamayın, bu kervan gidiyor, böyle de gidecek.

DOĞRU YOLDAYIZ
Kendi yerli kömür rezervimizi hayata geçirdiğimiz anda cari açığımızı da ciddi oranda azaltırız. Bir dönem HES'lerin bölücü terör örgütü ile mücadele için inşa edildiği yalanın ortaya attılar. Eğer hidroelektrik santraller bölücü terör örgütlerinin saldırılarında önem teşkil ediyorsa demek ki biz doğru yoldayız.

RAHATSIZ OLSANIZ DA OLMASANIZ DA YAPACAĞIZ
Şu anda enerji dendiği zaman onun altyapısını oluşturan ne varsa Türkiye artık bunları kullanır hale geldi. Şimdi nükleere giriyoruz nükleer de birilerini rahatsız ediyor. Rahatsız olsanız da olmasanız da biz nükleer enerjiyi de yapacağız.

Türk solunun tarlası sözüm ona karşı oldukları emperyalistler tarafından çok önceden sürülmüştür. Kahrolsun dedikleri tüm güçlerin bilerek ya da bilmeyerek taşeronluğunu yapmışlardır. Dün darbecilere gönüllü hizmetkarlık edenler bugün de Türkiye'nin enerji yatırımlarını baltalamak isteyenlere piyonluk yapıyor..

ÇEVRECİ SIFATINI BEN BUNLARA BIRAKMAM
Kim gerçekten samimi çevreci kim istismarcı ayırt edemez hale geldik. Eğer mesele gerçekten çevre ise bu ülkenin orman varlığını arttıran bir iktidar partisinin lideri olarak çevreci sıfatını ben bunlara bırakmam. Bu hassasiyetle gerçek manada çevreci olmayanları ifşa etmeyi vazife bilirim. Milletimiz bunların karakterini çok iyi bildiği için tezviratlarına itibar etmiyor. Hedeflerimiz için daha çok çalışacağız, istihdam sağlayacak, velhasıl daha büyük adımlar atacağız. Enerjide dışa bağımlılığımızı en aza indirmemiz bunun içinde yerli kaynakları daha fazla kullanmamız gerektiği açıktır. Yerli kaynakları harekete geçirme kararı aldığımızda açıkçası bu kadar başarılı bir ivme kazanacağımızı bilmiyorduk. Hamdolsun çok iyi gidiyoruz.

TEKNOLOJİ İHRAÇ EDEN BİR ÜLKE OLMA YOLUNDA İLERLİYORUZ
Güneşte ve rüzgarda kilowatt/saat başına verilen rakamlar rekordur. Türkiye bugün yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik üretiminde yüzde 32'lik payla, Fransa Almanya Belçika, Avustralya, Hindistan, Çin gibi ülkelerin de önüne geçti. Yerli kaynakları harekete geçirme modeli ile enerji teknolojilerinin yerelleşmesi anlamında ciddi bir devrime imza atıyoruz.Teknoloji ihraç eden bir ülke olma yolunda ilerliyoruz.