Boyun eğmeyiz

NATO, haddini aştı. Tatbikat esnasındaki haritalı simülasyonda Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef aldı. Şimdi de Uluslararası Halifax Güvenlik Forumu’nda bir skandal yaşandı. Etkinliğin Twitter hesabında konuşmacılar tanıtıldı. Onlar arasında yer alan Orgeneral Hulusi Akar’ın ise boğazında kemer izi olan fotoğrafı paylaşıldı... Türkler “Bize asla boyun eğdiremezsiniz” yorumunu yaptı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Kasım 2017 Güncelleme 21 Kasım 2017, 00:00
Boyun eğmeyiz

İÇİNDEKİLER

Türk milleti, kaos lobisinin ortasında kaldı. Türkiye dört bir yanda terör örgütleriyle mücadele başlattı. Bu mücadele sırasında Türkiye'nin yanında olması gereken müttefikler, iki yüzlü davrandı. Türkiye'yi desteklemek yerine kirli planlar hazırladı. NATO'da geçtiğimiz hafta ortaya çıkan skandal bunu kanıtladı. Önce Norveç'teki Ortak Harp Merkezi'nde (JWC), "Düşman Liderler Biyografisi" hazırlandı. Burada Atatürk'ün heykeli kullanıldı.

AYNI PLAN KANADA'DA
Ardından Norveç Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı bir personel NATO askerlerinin yazıştığı bir sohbet programında "Recep Tayyip Erdoğan" adlı sahte hesap açtı. Erdoğan'ın "düşman ülke liderleriyle" yakın ilişki kurduğunu yazdı. Türkiye bu skandallar üzerine sert çıktı. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı arayıp özür dilediklerini açıkladı. Ancak skandallar bununla sınırlı kalmadı. Şimdi de Kanada'da düzenlenen Uluslararası Halifax Güvenlik Forumu'nda bir skandal yaşandı.



TEPKİ GELİNCE KALDIRDILAR
Etkinliğin Twitter hesabında konuşmacılar tanıtıldı. Bu tanıtımlarda Akar'ın FETÖ darbe girişimi sonrası 17 Temmuz'da çekilen ve boğazında kemer izi olan fotoğrafı paylaşıldı. Bu paylaşım yeni bir askeri skandal olarak tanımlandı. Gelen tepkiler üzerine bu paylaşım kaldırıldı. Bu arada Türkiye'den özür dileyen NATO'nun ikili tavrı bir kez daha kanıtlandı. NATO her gün kendisine akredite olan gazetecilere o günkü gelişmeler için her gün en az 10 e-mail yollayıp bilgilendirme yapmaktaydı. Ancak skandalla ilgili bir bildirimde bulunmadı. NATO'nun web sitesi ile Twitter adresinde de skandalla ilgili bir özür yer almadı!

Norveç'teki NATO tatbikatında yaşanan skandalı deşifre eden Türk subayının kumpas mağduru Binbaşı Ebru Nilhan Bozkurt olduğu ortaya çıktı. "Trident Javelin-2017" tatbikatına katılmak üzere Deniz Kuvvetleri Kurmay Başkanı Tümamiral Cihat Yaycı tarafından görevlendirilen Bozkurt, tatbikat için

YİNE NATO KAFA
FETÖ cuntası, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ı da hedef seçmişti. Orgeneral Akar, darbe girişimi sırasında darbeciler tarafından alıkonulmuş, darbe bildirisini imzalamayınca boğazı da kemerle sıkılmıştı. Orgeneral Hulusi Akar darbe girişimi sonrası ilk kez kameraların karşısına geçtiğinde boğazındaki darp izi dikkat çekmişti. İşte NATO'nun da desteklediği Halifax Güvenlik Forumu yetkilileri, Akar'ın boynunda iz olan görüntüsünü kullandı. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ise hiçbir şey olmamış gibi Akar ile görüştü.​özel şekilde simüle edilen "chatter" ve "facepage"de inceleme ve analizler yaptığı sırada rezaleti fark etti. Sahtekârlığa ilk tepkisi "Cumhurbaşkanı'ma lâf söyletmem" olan Binbaşı Bozkurt, hemen komutanlarına haber verdi. Skandalı ortaya çıkartan Bozkurt'a büyük destek geldi. Milli kahraman ilan edilen kumpas mağduru Bozkurt'a taltif verilmesi için kampanya başlatıldı.