Sınırsız hayat

Kansızlık hastalığıyla dünyaya gelen Emine, yaşıtları gibi gelişemedi. Tek şansı nakildi. Müjdeli haber Almanya’dan geldi. Küçük kız, kök hücre nakliyle hayata yeniden ‘Merhaba’ dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Kasım 2017 Güncelleme 20 Kasım 2017, 00:36
Sınırsız hayat

İÇİNDEKİLER

Aydın 'da yaşayan Ayhan-Düriye Gümüş'ün kızları Emine (10), "Talasemi majör" adı verilen ağır kansızlık hastalığıyla dünyaya gözlerini açtı. Küçük kıza doğduğundan itibaren her ay Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde kan nakli yapıldı. Hastalığı nedeniyle boyu yaşıtları gibi uzayamayan Emine'nin hastalığı ağırlaştı. Yaşaması ise kök hücre nakline bağlıydı.

SAĞLIĞINA KAVUŞTU ​
2016 yılında bir Türk donörle Emine'nin doku uyumu sağlandı. Ancak donör son anda kök hücre bağışçısı olmaktan vazgeçince Emine yıkıldı. Hayal kırıklığı yaşayan küçük kızın sağlığına kavuşması için gereken kök hücre ise geçen Haziran'da Almanya'dan geldi. Almanya'dan gelen kök hücre, Emine'ye nakledildi. Operasyonun ardından sağlığına kavuşan küçük kız, hastaneden taburcu edildi. Naklin ardından hayata tutunan Emine, "Artık yaşıtlarım gibi okula gidebileceğim" dedi.