İstanbul'un yeni hızlı tren hattı için sona gelindi

Giriş Tarihi 26 Ekim 2017, 00:00 Güncelleme 26 Ekim 2017, 13:13
İstanbul’un yeni hızlı tren hattı için sona gelindi

İÇİNDEKİLER

Yavuz Sultan Selim köprüsü, 3.Havalimanı, Halkalı Yüksek Hızlı Tren Hattı için sondaj çalışmalarında sona gelindi. 4 aydır süren sondaj çalışmalarının 2 ay daha devam edeceği ardından inşaata başlanacağı belirtildi. 4 milyar 421 milyon 275 bin TL yatırımla hayata geçirilecek olan 63 kilometre uzunluğunda hızlı tren hattında 19 adet tünel ve 16 viyadük bulunacak.

63 KİLOMETRE
Yavuz Sultan Selim Köprüsü – 3. Havaalanı – Halkalı Demiryolu Projesi Sarıyer, Eyüp, Arnavutköy, Başakşehir ve Küçükçekmece ilçeleri sınırları içerisinde yaklaşık 63 kilometre uzunluğu kapsıyor. Çilingir-Hacımaşlı-Şamlar yerleşim yerlerinin batısından, Sazlıdere baraj gölünün doğusundan ilerleyen hattın Halkalı'ya ulaşacağı belirtildi.

20 TÜNEL, 15 VİYADÜK
Hızlı demiryolu hattı, geliş ve gidiş olmak üzere 2 hat olarak planlandı. Hat üzerinde 33 kilometre 716 metre uzunluğunda 20 adet tünel ile toplam 4 bin 950 metre uzunluğunda 15 adet viyadük yapılacak. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen 3. Boğaz Köprüsü – 3. Havaalanı – Halkalı Demiryolu projesi, 4. milyon 421 milyon liraya liraya mal olacak.

SONDAJ EKİPLERİ GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYOR
Proje kapsamında güzergah boyuncu yapılan sondaj çalışmalarında sona yaklaşıldı. Yaklaşık 4 aydır devam eden çalışmaların 2 ay içinde tamamlanması planlanıyor. Bu amaçla sahadaki sondaj ekiplerinin gece gündüz vardiyalı olarak çalıştığı öğrenildi.

Sondaj çalışmaları şu anda Başakşehir'e bağlı Şamlar köyü ile Arnavutköy'e bağlı Hacımaşlı köylerinin bulunduğu bölgede 5 noktada birden gerçekleştiriyor. Bazı bölümlerde 300 metre derinliğe inilerek toprak ve taş dolgusunun yapısının ortaya çıkarıldığı öğrenildi.