Kahraman Ramazan!

Çoban Ramazan Taşdemir, elektrik teline kanadı takılan kuşu kurtardı. Ancak akıma kapıldı. Doktorlar, iki elinin de bileğinden kesileceğini açıkladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Ekim 2017 Güncelleme 15 Ekim 2017, 00:00
Kahraman Ramazan!

İÇİNDEKİLER

Yürekleri sızlatan olay Ağrı'nın Diyadin İlçesi'ne bağlı Günbuldu Köyü'nde yaşandı. Çobanlık yapan Ramazan Taşdemir, dün hayvanları ahırdan aldı. Yaylaya otlatmaya çıkardı. Kendisi de yeşillik alanda dolaşmaya başladı. Bu sırada bir kuşun elektrik teline takıldığını gördü. Büyük bir acıyla çırpınan hayvanı kurtarmak için direğe tırmandı. Kuşu kurtarmayı başardı. Ancak aşağı ineceği sırada belindeki su matarası yüksek gerilim hattına değince, akıma kapıldı. Can havliyle de tellere tutununca, iki eli birden yandı. 1.5 saat boyunca telde asılı kaldı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine giden TEDAŞ ekipleri tarafından kurtarıldı. Hastaneye kaldırıldı. Doktorlar, Taşdemir'in üçüncü derecede yanık oluşan iki elinin de bilek hizasından kesileceğini açıkladı. Kararı duyan baba Mehmet Taşdemir (53) "Oğlum bugüne kadar bir karıncayı bile incitmemiştir. Hayvanları çok sever. Ama şu an çaresiziz. Çok üzgünüz" dedi.



​İŞTE SON GÜNÜYDÜ
Sakat kalmak istemediğini belirten genç ise şunları söyledi. "Kuşu öyle çaresiz görünce yardım etmek istedim. Onu kurtardım ama kendimi bu hale getirdim. Doktorlar ellerimin kesileceğini söylüyor. Ellerimi kaybedersem ben ne yaparım? Meslekte son günümdü. Bir gün sonra anlaşmam bitip, İstanbul'a gidecektim. Artık tüm hayallerim yok oldu. Tek elim kesilse idare ederdim ama ikisi kesilirse zor günler beni bekliyor..."