İkinci hayat

Minik Mina, böbrek yetmezliği sorunuyla dünyaya geldi. 16 ay boyunca, günde 12 saat diyalize girdi. Annesinden yapılan nakille, hayata ikinci kez merhaba dedi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Ekim 2017 Güncelleme 07 Ekim 2017, 00:13
İkinci hayat

İÇİNDEKİLER

16 aylık Mina, annesinin böbreğiyle hayata sarıldı... Mucize nakil, Antalya'da yapıldı. Ağrı'da yaşayan Saffet ve Yeşim Elmas çiftinin ilk bebekleri Mina, doğumdan sonra idrarını yapamadı. Doktorların yaptıkları incelemede, küçük kızın her iki böbreğinin de gelişmediği ortaya çıktı. Küçük bebek, tam 16 ay boyunca günde 12 saat diyalize bağlandı. Bir yandan da Mina'ya uygun nakil için donör arandı. Yapılan testlerde, küçük bebek ile annesi Yeşim'in dokuları uyumlu çıktı. Geçtiğimiz günlerde Antalya'da gerçekleştirilen operasyon başarıyla tamamlandı. Annesi, minik Mina'yı ikinci kez hayata bağladı. Mina'nın doğduğunda idrarını 2 gün sonra yapabildiğini söyleyen anne, şunları anlattı: "O zaman iki böbreğinin küçük kaldığını söylediler. 16 aydır diyalize giriyordu, her gün 12 saat. Ben böbreğimi verdim. Her şey çok daha iyi oldu."

"ÇOK MUTLUYUM"
Çocuğunun iyileşmesinden oldukça mutlu olduğunu belirten baba Saffet Elmas, "Umut yok dediler. Kilo almıyordu, büyümüyordu. İyi ki gelmişiz buraya, iyi ki nakile karar vermişiz" ifadesini kullandı. Operasyonu yapan Prof. Dr. Alper Demirbaş, nakille ilgili şu bilgileri aktardı: "Bu bebeklerde en büyük sorun büyüme geriliği, kilo alamama. Mina bebek bizim böbrek nakli yaptığımız hastalar arasında en küçük olanlardan. Şu an böbrek çalışıyor her şey yolunda gidiyor."