Özgecan kavgası

Özgecan’ın ailesine dernek şoku! ‘Özgecanlar Yaşasın Derneği’ yöneticileri önce genç kızın babasını görevinden istifa ettirdi. Ardından tehdit etti!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Ekim 2017 Güncelleme 01 Ekim 2017, 01:24
Özgecan kavgası

İÇİNDEKİLER

Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan, 11 Şubat 2015 günü vahşice katledildi. Talihsiz kızın ölümü, bütün Türkiye'yi derinden etkiledi. Yaşanan acı olaydan sonra, genç kızın adına kurulan Özgecanlar Derneği faaliyete geçti. Genç kızın babasına da dernekte görev verildi. Ancak Özgecan'ın amcası Yaşasın Aslan ailenin, tehditle dernekteki görevlerinden istifa ettirildiğini ve derneğin başkaları tarafından ele geçirildiğini iddia etti. "Darp edildiler..." Ağabeyinin içerisinde bulunduğu duygusal durumdan faydalandıklarını belirten amca Aslan, "Bazı yöneticiler, bir süre sonra derneği kendi çıkarları adına kullanmaya başladı. Ağabeyimin hoşuna gitmeyen faaliyetlerde bulundular. Ağabeyim ve yengem durumu konuşmak için derneğe gittiklerinde kapının önünde de bıçaklı saldırıya uğradı. Bu konuyla ilgili yasal süreç devam ediyor. Derneğin başkanı Hediye Dalgıç, ağabeyim Mehmet Aslan'ı 'Bir çocuğun katledildi, iki çocuğun var kendine dikkat et' diyerek tehdit etti. Bunun bedelini ödemelidir" dedi. Özgecanlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hediye Dalğıç ise iddiaları reddetti. Söylenenlerin gerçek dışı olduğunu belirtip suçlamaları kabul etmedi.



​CEZASI 22 YILA İNDİRİLDİ
Özgecan'ı katleden Suphi Altındöken'e, babası Necmettin Altındöken ile arkadaşı Fatih Gökçe yardım etti. Ağırlaştırılmış müebbet cezası alan Suphi Altındöken, cezaevinde öldürüldü. Fatih Gökçe ise 24 yıl hapis cezası aldı. Ancak Yargıtay, delil yetersizliğinden cezanın 22 yıla indirilmesini kararlaştırdı. Konuyla ilgili konuşan amca Yaşasın Aslan, "Alınan karar kısmen memnun edici" dedi.