Sınavsız dönem kapıda

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, TEOG’un kalkacağını belirterek, “Liselere geçişte sınavsız bir dönemin başlayacağını ümit ediyorum” dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Eylül 2017 Güncelleme 19 Eylül 2017, 02:05
Sınavsız dönem kapıda

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemini doğru bulmadığını ve kaldırılması gerektiğini açıkladı. Bu fikre velilerden destek yağdı. Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin ise, konuyla ilgili kamuoyunu aydınlatmak için dün bir televizyon kanalına çıktı. Tekin, programda "TEOG kalkıyor mu? Cumhurbaşkanı ABD'ye giderken 'kalkacak' dedi" sorusuna, "Cumhurbaşkanımız böyle söylediğine göre kalkacaktır" ifadesini kullandı.

"TALİMAT 2013'TE VERİLDİ"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2013'te Başbakan iken SBS ile ilgili talimatlar verdiğini de aktaran Tekin, "Yakın bir zamanda, liselere geçişte sınavsız bir dönemin başlayacağını ümit ediyorum. Bu talimat sonrası Bakanlıkta bir çalışma grubu oluşturduk" dedi. Tekin, kasım ayındaki sınavın yapılıp yapılmayacağının ne zaman netleşeceğine ilişkin de "Sayın Bakanımız, çarşamba günü veya bugün konuyla ilgili açıklama yapacaktır" şeklinde konuştu.

'MASAMIZDA ÇOK SEÇENEK VAR'
Programda "TEOG yerine üç model konuşuluyor. Birincisi her lise kendi sınavını yapsın. İkincisi not ortalamasına göre bir yerleştirme olabilir mi? Üçüncüsü adrese dayalı bir yerleştirme mümkün mü? Bu üç modele nasıl bakıyorsunuz?" sorusu da yöneltilen Tekin, "Masamızda çok daha fazla seçenek var. Hepsini çalışıyoruz. Neticesini yakında sayın Bakanımız ve Başbakanımız kamuoyuyla paylaşır." diye konuştu.