Kahramanlar okullarında anıldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Eylül 2017 Güncelleme 19 Eylül 2017, 02:07
Kahramanlar okullarında anıldı

İÇİNDEKİLER

Batman Kozluk'da dün hüzün vardı. 9 Haziran'da PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın, isminin verildiği okulda törenle anıldı. Törene İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile çok sayıda, öğretmen, öğrenci ve vatandaş katıldı. Törende konuşan Bakan Soylu, "Aybüke öğretmen emanetin emin ellerdedir. Belki mahsunuz bugün ama senin okulunun bahçesinde olmaktan ayrı bir gurur duyuyoruz" dedi. Bakan Kaya ise, "Şenay öğretmen bu kutsal mesleği seçti. Kozluk'a gelerek bu görevi ifa etmek isterken, şehit edildi, katledildi. Onun yarım bıraktığı bu kutsal mesleği, meslektaşları devam ettirecek" diye konuştu.


GÖZLERİ NECMETTİN ÖĞRETMENİ ARADI
PKK'lı kalleşler geçtiğimiz Haziran ayında Şanlıurfa Siverek'ten memleketi Gümüşhane'ye giden öğretmen Necmettin Yılmaz'ı şehit etti. Genç öğretmenin adı görev yaptığı okula verildi. Yerine de arkadaşı ve meslektaşı Ali Canpolat atandı. Dün ders başı yapan hüzünlü öğrencilerin gözleri ise Necmettin Yılmaz'ı aradı. Yavruları teselli eden Canpolat, "Okula geldiğimde çok büyük bir acı hisettim, Necmettin hocamızın yerini doldurmaya çalışacağız" dedi.



EREN'İN SIRASI BOŞ KALDI
TRabzon Maçka'da da PKK'nın erzak çaldığını ihbar eden ve girdikleri evi gösterirken kalleşlerin kurşunuyla şehit düşen Eren Bülbül, dün adını taşıyan okulda anıldı. Öğretmenleri ve arkadaşları sınıfındaki sırasına fotoğraf, çiçek ve Türk bayrağı bıraktı. Bülbül'ün sınıf arkadaşlarından Ebubekir Kara "Sınıf Eren'siz boş kaldı" diyerek ağladı.


Aybüke hoca unutulmadı