İşte Türkçe Wikipedia

Türkiye’yi terör örgütleri ile irtibatlı gösteren Wikipedia’yı Türk hacker’lar dize getirdi. “turkcewikipedia” hizmete girdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Eylül 2017 Güncelleme 09 Eylül 2017, 02:58
İşte Türkçe Wikipedia

İÇİNDEKİLER

Türkiye'yi bazı terör örgütleri ile işbirliği içerisinde gösteren içerikleri Türkiye'nin talebine rağmen kaldırmayan Wikipedia'yı Türk hackerlar dize getirdi. Wikipedia'nın içeriğinin tamamı kopyalanarak yayına hazırlanan http://www.turkcewikipedia. org kuruldu. Türk hacker'lar yeni yayına sürülen internet sitesinden Türkiye aleyhtarı tüm içerikleri kaldırdı. Wikipedia'nın sistemini ayna (mirror) olarak ifade edilen bir yöntemle kopyalayan Türk hacker'lar, nisan ayından bu yana Türkiye'nin kaldırılmasını istediği içerikleri de silerek yeni siteyi erişime açtı.

AYNA YÖNTEMİ KULLANILDI
Türkçe ve İngilizce olarak yayınlanan sitenin kontrolü ise Türk hackerlar'ın elinde bulunurken, http://www.turkcewikipedia. org adlı site ile vatandaşın bilgiye erişimi de kolaylaştırılmış oldu. Teröre karşı işbirliği yapmak yerine Türkiye'yi uluslararası arenada karalama kampanyası yapan çevrelerin bir parçası olarak hareket eden bilgi kaynağı, yapılan global operasyonlara imkân sağlayan bir platform haline geldi. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Fatih Sayan da Wikipedia ile içeriklerin kaldırılması ve bunun devamında sitenin yeniden yayına açılmasına yönelik görüşmelerin sürdüğünü ifade ederek, "Bizler de Wikipedia'nın erişime açılmasını arzu ediyoruz. Ancak bunun için Wikipedia uzlaşı yolunu seçerek taleplerimizi yerine getirmeli" dedi.

Barış ŞİMŞEK