Siyah ölüm

4 yaşındaki Murat, otomobilde havasızlıktan can verdi. Amca İbrahim Birinci’den ise skandal bir savunma geldi: Anahtarı dükkandan alıp, arabaya girmiş. Kapıyı da üzerine kilitlemiş. İhmal yok. Tamamen kendisinden kaynaklı bir olay. Camlar siyah olduğu için de fark edemedik

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Eylül 2017 Güncelleme 05 Eylül 2017, 00:00
Siyah ölüm

İÇİNDEKİLER

İzmir Çiğli'de kreşe giden 3 yaşındaki Alperen Şahin, uyuduğu okul servisinde unutulunca havasızlıktan can verdi. Türkiye bu olaya kilitlenirken, benzer bir acı da Şanlıurfa'da meydana geldi. 4 yaşındaki Murat Birinci, önceki gün, ailesinden habersiz, evlerinin önünde park halindeki otomobile bindi. Kapıyı üstüne kilitledi. Küçük çocuk, 40 derece sıcaklıkta aşırı su kaybı ve havasızlıktan bayılarak hayatını kaybetti. 2 saat sonra aracın camı kırılıp, çocuk dışarı çıkarıldığında ise artık çok geçti. Arabanın içinde can veren Murat, "ikinci Alperen vakası" olarak hafızalara yerleşti. Gözler ise talihsiz çocuğun ailesine çevrildi. Yeğenini kaybeden amca İbrahim Birinci'nin açıklamaları dikkat çekti.

ÇOCUKLAR FARK ETMİŞ
Amca Birinci, çocuğun ihmalden öldüğü iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi. Olayın, çocuğun kendisini arabaya kilitlemesi sonucu meydana geldiğini savunan Birinci, şöyle devam etti: "Olay, çocuğumuzun tamamen kendisinden kaynaklı. Anahtarı bizim dükkandan alıp arabayı açıp içeri girmiş, kapıyı üstüne kilitlemiş. Biz yaklaşık 1-2 saat onu her yerde aradık. En sonunda bizim ufak çocuklardan birisi onu arabada fark etti. Camlar siyah olduğundan dolayı biz ilk başta fark edememiştik zaten. Elime satırı alıp camı kırdım, çıkarttım. O esnada baygındı hemen hastaneye götürdüm. Hastaneye götürdüğümde de öldüğü tespit edilmişti. Olay bundan ibaret, farklı bir ihmal veya kasıt söz konusu değildir."