Pes artık

FETÖ’nün GATA’daki yapılanmasına ilişkin soruşturma tamamlandı. İddianamede yarbay doktorların teröristbaşının tabağındaki artıkları yemek için birbirleriyle yarıştıkları anlatıldı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Eylül 2017 Güncelleme 05 Eylül 2017, 02:56
Pes artık

İÇİNDEKİLER

Teröristbaşı Gülen ile adamları, devletin en kritik kurumlarına sızdı. Onlar arasında Gülhane Askeri Tıp Akademisi de (GATA) vardı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'nün GATA'daki yapılanmasına ilişkin soruşturmayı tamamladı. İddianamede yer verilen iki ayrı ihbar mektubu, GATA'ya sızmış FETÖ'cülerin örgütün elebaşı Gülen'le yedikleri bir yemekte yaşananları ortaya çıkardı. Buna göre, GATA Sağlık Hizmetleri Yönetimi Bilim Dalı'nda görevli bir grup, 1996'da bir tıp kongresi için İstanbul'a gitti. Kongrenin bitmesinin ardından sanıklardan eski Doç. Albay Turan F. ve Abdulkadir T.'nin aralarında bulunduğu bazı kişiler, Gülen ile yemek yemek üzere Altunizade'deki FEM Dershanesi'ne geçti.

ALTUNİZADE'DE KÖFTE SAVAŞI
İhbarcılardan biri yemekte yaşananları şöyle anlattı: "Ziyaretçiler salonda beklerken bir süre sonra Gülen salona girdi. Herkes ayağa kalktı. Daha sonra 6-8 kişilik yer sofraları oluşturuldu. Turan F., Abdulkadir T. ve ben, bize gösterilen yer sofrasına oturduk. Hep beraber aynı kaptan İzmir köfte yedik. Gülen bir köfteyi, bir bardak suyu ve ekmeği yarım bıraktı. Daha sonra sofradan ayrıldı. O sofradan ayrılır ayrılmaz, Abdulkadir T., bir hamlede hocadan artık kalan su dolu bardağı ve yarım İzmir köfteyi kaptı, dualar ve salavatlar çekerek köfteyi yedi ve üzerine suyu içti. Sanki zemzem suyu içiyor gibiydi. Yüzünde kimseye kaptırmadan ele geçirdiği ganimetin hazzı vardı. Turan F. bana 'Hocanın kerametine nail olmak için' yapıyorlar. Herkesle de yemeğe oturmaz. Ama askerleri çok seviyor, o yüzden bizim soframıza geldi."



FETÖ'ye ait FEM Dersahnesi'nin İstanbul Altunizade'deki binası 90'lı yıllarda örgütün merkeziydi. Teröristbaşı, yetiştirdiği cuntacılardan aldığı hediyeleri burada saklıyordu.