İyilik zamanı

1.5 yaşındaki verem hastası Muhammet Hüseyin’in durumu ağırlaştı. Kalbi ve solunumu durunca, Çorum ayağa kalktı. Helikopterle Konya'ya gönderilen bebek, yoğun bakıma alındı. Baba Serkan Şimşek, "İlik naklini yaptıracak param yok. Oğluma yardım edin" açıklamasını yaptı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Eylül 2017 Güncelleme 05 Eylül 2017, 00:00
İyilik zamanı

İÇİNDEKİLER

Küçücük bedenine rağmen verem hastalığıyla mücadele eden 1,5 yaşındaki Muhammet Hüseyin Şimşek, yaşamak için ilik nakli olmayı bekliyor. Çorum Sungurlu'da dünyaya gelen Muhammet'in 6 aylıkken verem olduğu belirlendi. Doktorlar, tedavisi devam eden bebeğin ilik nakli olması gerektiğini söyledi. Farklı şehirlerde yaşayan 3 kişinin iliği, Muhammet ile eşleşti. Ancak ailenin maddi durumu, nakil yaptırmaya yetmedi. Dün, talihsiz çocuğun durumu kötüleşti. Aile hemen Sungurlu Devlet Hastanesi'ne gitti. Solunumu ve kalbi duran bebeğe hemen müdahale edildi. Muhammet'i hayata döndürmeyi başaran doktorlar, bağışıklık sistemi çalışmayan bebeğin, başka bir hastaneye nakledilmesine karar verdi.

İLİK VAR, PARA YOK...
Bu sırada Sungurlu Devlet Hastanesi'nde görevli doktor Mahmut Uçman, devreye girdi. Mezun olduğu Konya Meram Tıp Fakültesi ile iletişime geçti. Çocuğun, nakil olana kadar yoğun bakımda kalması gerektiğini söyledi. Sağlık Bakanlığı'ndan ambulans helikopter talep etti. Minik Muhammet için havalanan helikopter, kısa süre içerisinde bebeği Samsun'dan alıp Konya'ya getirdi. Baba Serkan Şimşek, maddi imkansızlık nedeniyle Muhammet'e ilik nakli yaptıramadığını söyledi. "Oğlum aylardır hastanelerde tedavi görüyor. Yemin ediyorum ilaç parası için dilendiğimi biliyorum. Oğlumun iyileşmesi için yardım istiyorum" dedi.

​NEDEN NAKİL OLMALI?
Verem; kanser, böbrek ve karaciğer gibi kan ve bağışıklık sistemi hastalıkları arasında bilinmektedir. Kemik iliği nakli, kanser hastalarının tedavisinde uygulansa da verem hastalarının da kurtuluş umudu olabilir.