Acı gurbet!

12 yaşındaki Selin, öğretmenine "Babamdan korkuyorum” dedi. Alman hükümeti genç kızı koruma altına aldı. İntihara kalkışınca ailesi onu Iğdır’a kaçırdı. Almanya’ya döndükleri an tutuklanacaklar

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Eylül 2017 Güncelleme 04 Eylül 2017, 02:10
Acı gurbet!

İÇİNDEKİLER

Almanya'nın Frankfurt kentinde yaşayan Hatice- Yılmaz Alp çiftinin derdi büyük. Alman hükümeti tarafından koruma altına alınan 12 yaşındaki Selin Emine, ailesinin başına olmadık işler açtı. Olay, 1 Ocak 2016 günü Frankfurt'ta meydana geldi. Emine yaşına uygun olmayan filmi televizyonda izlerken annesine yakalandı. "Seni akşam babana söyleyeceğim" sözü üzerine okula giden Selin Emine Alp, öğretmenine, "Evime gitmek istemiyorum, babamdan korkuyorum" dedi. Öğretmeni bunun üzerine polisi arayarak durumu anlattı. Okula giden polisler Selin'i alıp yurda yerleştirdi ve aileyi de telefonla arayarak, "Siz çocuğunuza iyi bakamıyorsunuz, bundan sonra ona devlet bakacak" diye haber verdi.

HASRET KALDILAR
Yılmaz ve Hatice Alp çifti hukuki süreç başlatarak davaya itiraz etmelerine rağmen çocuklarını alamadı. Alman hükümeti tarafından alıkonduktan sonra okula gönderilmeyen ve aradan geçen yaklaşık 2 yıl içinde ayda bir kere çocuklarını görebilen Alp çifti, büyük bir üzüntü yaşadı. Ailesinden uzak kalan genç kız da iddiaya göre birkaç kez intihar girişiminde bulundu. Son olarak 30 Ağustos günü bileklerini kesen Selin evlerine 5 kilometre uzaklıktaki bir klinikte tedavi altına alındı. Alman yöneticiler aileye kızlarını 2 saat görebileceklerini bildirdi. Hastaneye giden çift, kızlarını alarak kendilerine ait Alman plakalı otomobille Türkiye'ye kaçırdı. Kızını Türk topraklarına soktuğunda derin bir nefes alan Alp çifti, memleketleri Iğdır'a giderek bir otele yerleşti.

POLİS BASKIN YAPTI
Haklarında tutuklama kararı çıkaran Alman hükümetinden af isteyen baba, kızlarından ayrı yaşayamayacaklarını belirtti. 4 çocuk babası, 41 yaşındaki Yılmaz Alp şunları anlattı: "29 yıldır Almanya'da yaşıyorum. Frankfurt'ta taksicilik yapıyorum. Eşim Hatice, evde yaşına uygun olmayan dizi filmi izleyen Selin'e 'Seni babana söyleyeceğim' demiş. Kızım da okula gidip bunu öğretmenine anlatmış. Öğretmen de polise haber vermiş. Okula gelen polis kızımı alıp götürmüş. Evi telefonla arayarak, 'Kızınıza bundan böyle Alman hükümeti bakacak. 18 yaşına kadar göremeyeceksiniz' demişler. Avukat tuttuk, mahkemeye gittik ama sonuç alamadık. Kızım da bizden ayrı kaldığı için bileklerini keserek intihar girişiminde bulunmuş. Götürdükleri bir sağlık kliniğinden kaçırdım. Büyük oğlum Yasin (17) Almanya'da kaldı, eşim Hatice ve çocuklarım Musa (14), Selin ve Rojin (5) ile birlikte Iğdır'a geldik. Kimseye yük olmamak için otelde kalıyoruz. Biz geldikten sonra evime gitmişler, kapıyı çalmışlar. Açmadığımız için kapıyı kırarak içeri girmişler. Daha sonra eşim ve benim hakkında tutuklama kararı çıkarmışlar. Almanya'ya dönersen eşim ve beni hapise atacaklar. Yetkililerden yardım bekliyoruz."