Esrarlı ha'yat'

Kendilerine zengin genç süsü veren ve yatla nakil yapan zehir tacirleri, 280 kilo “Skunk” adlı yeni bir uyuşturucuyu pazarlarken yakalandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Eylül 2017 Güncelleme 01 Eylül 2017, 01:52
Esrarlı ha’yat’

İÇİNDEKİLER

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir şebekenin Balkanlar üzerinden uyuşturucu getirmeyi planladığını belirledi. Şüpheliler takibe alındı. Zehir tacirlerinin uyuşturucuları, Yunanistan'dan lüks bir tekneye yükledikleri tespit edildi. Çete üyelerinin, polisin dikkatini çekmemek için kendilerine 'zengin genç süsü' verdiği, Yunan Adaları'na geziye çıkan işadamı çocukları görüntüsüyle hareket ettiği anlaşıldı. Şüphelileri teknik takiple izleyen polis, tekne İstanbul sularına girince operasyon için harekete geçti. Tekneler Balat'a demir attı. Şüpheliler bekledikleri kişilerle buluştu. Çete üyeleri, yattan bir minibüse uyuşturucu taşımaya başlanınca film sahnelerini aratmayan baskında biri Arnavut 7 şüpheli gözaltına alındı. Lüks yatta aramalarda 280 kilo 'Skunk' ele geçirildi. Ele geçirilen hibrit esrar olarak bilinen etkisi 10 kat güçlendirilmiş 280 kilo Skunk'un yaklaşık 3 milyon dolar değerinde olduğu belirtildi.



ORGANİK ZEHİR!
SKUNK, Türkiye'de ilk defa 2014'te bir operasyonla ele geçirildi. Skunk'ın tohumu, esrarın ham maddesi Hint kenevirinin laboratuvar ortamında başka uyuşturucularla hibritlenmesi sonucu geliştirildi. Zehir tacirlerinin skunk'ı "kimyevi değil, organik" diyerek pazarladıkları belirtildi.