Zafer ruhu

Dün, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95’inci yılıydı... Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki devlet erkanı, Anıtkabir’e çıktı... Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine çelenk bıraktı. Anıtkabir Özel Defteri’ne ise şu mesajı yazdı: "15 Temmuz gecesi sergilenen destansı direniş ülkemizin tüm saldırıları bertaraf etme konusundaki kararlılığını ortaya koymuştur. Sizin, aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin bizlere emaneti olan bu vatana canımız pahasına sahip çıkmayı sürdüreceğiz..."

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Ağustos 2017 Güncelleme 31 Ağustos 2017, 09:00
Zafer ruhu

İÇİNDEKİLER

Türkiye dün bir kez daha kaos lobisine tokadı attı. Edirne'den Kars'a kadar her yerde 30 Ağustos ruhu vardı... 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 95'inci yıl kutlamaları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindeki devlet erkanının Anıtkabir'i ziyaretiyle başladı. Anıtkabir'de düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, Bakanlar Kurulu üyeleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, kuvvet komutanları ve yargı mensupları katıldı. Aslanlı Yol'dan yürüyen heyet, daha sonra Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktı. Ardından Misak-ı Milli Kulesi'ne varıldı.



MALAZGİRT'TEN 30 AĞUSTOS'A
Misak-ı Milli Kulesi'nde Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları yazdı: "Aziz Atatürk, 'Büyük Zafer'in 95'inci yıldönümünü bir kez daha iftiharla kutluyoruz. Kurtuluş Savaşımız'ın başarıya ulaşmasının müjdecisi olan bu tarihi zaferi Malazgirt'ten günümüze uzanan zorlu mücadele zincirinin çok önemli bir halkası olarak görüyoruz. 30 Ağustos'ta kazandığımız zaferden aldığımız güçle Cumhuriyetimiz'i kurarken, hedefimizi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmak olarak belirlemiştik. Türkiye çizdiğiniz hedefler doğrultusunda yoluna devam etmektedir. 15 Temmuz gecesi sergilenen destansı direniş, ülkemizin ekonomik ve siyasi bağımsızlığına yönelik tüm saldırıları bertaraf etme konusundaki kararlılığını ortaya koymuştur. Sizin, aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin bizlere emaneti olan bu vatana canımız pahasına sahip çıkmayı sürdüreceğiz. Ruhunuz şad olsun." Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan daha sonra Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 30 Ağustos Zafer Bayramı tebriklerini kabul etti.

DOST ELİMİZİ UZATIYORUZ
Cumhurbaşkanı Erdoğan 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Külliye'de bir resepsiyon verdi. Erdoğan, "Türkiye'nin dostlarına sadece faydasının dokunduğunu belirterek, "Kendisine husumet besleyenleri ise hep hayal kırıklığına uğratmış bir ülkedir. Bizim amacımız dostlarımızın sayısın arttırmaktır. Tüm samimiyetimizle dostluk elimizi uzatıyoruz. Bu eli tutan hiç kimse bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da pişman olmayacaktır" dedi.

BU NASIL İTTİFAK?
Suriye ve Irak'ın geleceğini ilgilendiren hiçbir konuda geri adım atılmayacağını ifade eden Erdoğan, "Bölgedeki gelişmelerle ilgili tüm seçenekler her an önümüzdedir" diyerek 2. Fırat Kalkanı'nı sinyalini verdi. Cumhurbaşkanı şöyle devam etti: Türkiye'yi terör örgütleri üzerinden köşeye sıkıştırmak isteyenler bir süre sonra ellerindeki bu pimi çekilmiş bombalarla baş başa kalacaklardır. İşte buyurun şu anda ne yazık ki müttefikimizin silahları DEAŞ'ın elinden çıkıyor. Bu nasıl ittifak, bu nasıl NATO'da beraber olmak? Arakan'da yaşanan katliama da tepki gösteren Erdoğan, "Arakan'da zulüm gören mazlumları da yalnız bırakamacağız" dedi.




DEVLET BULUŞMASI
Cumhurbaşka nı Erdoğan, Misak-ı Milli Kulesi çıkışında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yanına giderek tokalaştı ve bayramını kutladı. Erdoğan, Anıtkabir'deki törende de Bahçeli ve MHP heyetiyle kısa bir sohbet etti.





VATANDAŞLAR SEVGİ GÖSTER İSİNDE BULUNDU
Anıtka bir'de devlet erkanının katıldığı töreni geçen yıl olduğu gibi vatandaşlar da izledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Anıtkabir'e gelişinde ve buradan ayrılışında vatandaşlar sevgi gösterisinde bulundu. Erdoğan, "Dik dur eğilme, bu millet seninle" sloganı ve vatandaşın sevgi gösterilerine el sallayarak karşılık verdi. Tören dolayısıyla Anıtkabir çevresinde yoğun güvenlik önlemi alınırken garnizonda görevli askerler, elektronik cihazlarla kimlik kontrol sonrası Anıtkabir'e alındı.



HEM VATAN HEM BABAM İÇİN
Mustafa Kemal Efe'nin (56) en büyük hayali, Hava Harp Okulu öğrencisi olan kızı Canan'ın 30 Ağustos töreninde Vatan Caddesi'nde yürürken izlemekti. Ancak 18 gün önce kalp krizi geçirerek vefat etti. Canan Efe ise babasının hayalini dün buruk bir şekilde gerçekleştirdi.