Osmanlı korkusu

Kaçırılıp infaz edilen Türk boksör Tunahan Keser’in, cesedinin bulunduğu gün bir Alman boksörle maçı olduğu ortaya çıktı. Göğsünde Osmanlı arması taşıyan Keser’in ringden galip ayrılacağına kesin gözüyle bakıldığı anlatıldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Temmuz 2017 Güncelleme 28 Temmuz 2017, 00:00
Osmanlı korkusu

İÇİNDEKİLER

Almanya'da katledilen Türk boksör Tunahan Keser'le ilgili yeni bilgilere ulaşıldı. 23 Haziran'da kayıplara karışan ve ormanda cesedi bulunan Keser'in, öldürülmeden önce direndiği ortaya çıktı. Adli Tıp raporuna göre Keser'in canilerle bir süre boğuştuğu anlaşıldı. Katil ya da katillerin, Keser'i önce bacağından sonra da başından kurşunlandıkları saptandı. Göğsüne Osmanlı arması kazıtan Keser'in hayallerini ve neden öldürülmüş olabileceğini babası Cemil Keser anlattı: "Sözlüsü Cansel ile evlilik hazırlığı vardı. Yuva kurup çocuk sahibi olmak istiyordu. Oğlum, vatanını ve milletini çok seven biriydi. Alman vatandaşlığını kabul etmedi. Cesedinin bulunduğu 21 Temmuz günü de bir Alman boksörle maç yapacaktı. Ayrıca bu maçı kazanmasına kesin gözüyle bakılıyordu. Bu maç için, televizyon ve sponsorluk anlaşmaları yapılmıştı. Ekim ayının 9'unda da Almanya Şampiyonluğu için Yunanlı rakibinin karşısına çıkacaktı. Oğlumu şehit ettiler" dedi. Keser'in cenazesi yarın İzmir Güzelbahçe'de öğle namazının ardından toprağa verilecek.


Cansel Agras, Tunahan ile sözlenmişti. Genç kız, evlilik hazırlığı yapıyordu. Sözlüsünün ölümü üzerine eve kapandı.

TÜRKLER HEDEFTE
Avrupa Parlamentosu eski Milletvekili Ozan Ceyhun, Almanya'daki Türk cinayetleriyle ilgili konuştu: Yaklaşan seçimler öncesi, siyasilerin söylemleri ve medyanın yayınları, özellikle seçim malzemesi yapılan Türkler'i hedef gösteriyor. Son aylarda Türkler'in öldürülmesi, çok iyi Ozan Ceyhun araştırılması gereken olaylardır.

Mevlüt YÜKSEL