Cehennem planı

15 Temmuz’daki FETÖ hainliği Akıncılar Üssü’nde kurgulandı. İhanetin davasına günler kala yeni detaylar ortaya çıktı. Buna göre üste uçaklara yüklenmeye hazır 8 adet akıllı füze vardı. Bunların terör örgütü PKK ’nın Kandil’deki hedeflerine atılan lazer güdümlü, sığınak patlatıcı bombalar olduğu saptandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Temmuz 2017 Güncelleme 28 Temmuz 2017, 01:48
Cehennem planı

İÇİNDEKİLER

Fetullahçı teröristler ihanette sınır tanımadı. Hainlerin 15 Temmuz darbe girişimi gecesi Akıncı Üssü'nde, cehennem planı kurguladığı ortaya çıktı. FETÖ'cülerin oyununu Özel Harekat polisinin kritik operasyonunun engellediği saptandı. Buna göre darbeci Akın Öztürk, o gece helikopterle üsten kaçırılacaktı. Ancak polis yoğun ateş altında tutunca helikopter havalanamadı ve Öztürk'ün kaçırılma planı yarım kaldı. Yine o gece Akıncılar Üssü'nde çok sayıda Kobra ve Atak helikopteri vardı. Bunların ve havadaki F16'ların inişini ve kalkışını önlemek için pist bombalandı. Böylece darbecilerin gücü kırıldı. Polis bombalanan pistte rampa üzerine çıkarılmış, uçaklara yüklenmeye hazır Kandil'deki teröristleri bombalamak için kullanılan 8 adet akıllı bomba ele geçirdi. Bunların şimdiye kadar terör örgütü PKK hedeflerine atılan lazer güdümlü, sığınak patlatıcı bombalar olduğu saptandı. Terörle mücadeleye tahsis edilen ancak darbecilerin millete karşı kullanmayı planladığı bu bombaların yüksek derecede parça ve basınç tesirli olduğu kaydedildi. Hainler planladıkları gibi sabaha karşı darbeyi yapabilselerdi bu bombalarla daha fazla yeri vuracak ve Ankara'yı kana bulayacaklardı.


Sanıkları arasında Akın Öztürk'ün de (Ortada) bulunduğu Akıncıcılar Üssü Davası 1 Ağustos'ta başlayacak.

HARİTA ÜZERİNDE ÇALIŞTILAR
Öte yandan sabaha karşı Özel Harekat, Akıncılarda darbenin yönetildiği odaya operasyon düzenledi. İhanet odasından darbecilerin atama listeleri, darbeci Tuğgeneral Mehmet Partigöç'ün şapkası, silahlar, mühimmatlar, telsizler ve darbeyi planladıkları haritalar ele geçirildi. Haritalar üzerinde yapılan incelemede darbecilerin, Ankara haritası üzerinde çalışma yaparak, bombalanacak merkezleri çembere aldıkları belirlendi.

Erkam ÇOBAN