Number Van!

Ege ve Akdeniz sahilleri dolup taşarken, Van Gölü de turistlerin gözde mekanı oldu. Binlerce turist, sabaha kadar süren partilerle eğlendi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Temmuz 2017 Güncelleme 26 Temmuz 2017, 00:00
Number Van!

İÇİNDEKİLER

Dünyanın en güzel tatil bölgeleri kuşkusuz ülkemizde. Ege ve Akdeniz sahilleri, bu yıl turistlerin göz bebeği oldu. Ancak Doğu'nun en özel kentlerinden Van da, İranlı turistlerin cazibe merkezi oldu. Van'a tatil için gelen İranlı turistler, kentin ekonomisine büyük katkı sağladı. Gündüzleri cadde ve sokaklarda bol bol alışveriş yapan İranlı turistlere yönelik her geçen gün yeni mekanların açıldığı kentte, en büyük ilgiyi ise Van Gölü kıyısındaki işletmeler çekti. Akşamları kapalı mekanlarda eğlenen İranlılar, gündüzleri ise soluğu Van Gölü'nde aldı.

İRANLILAR VAZGEÇEMİYOR
İranlı turistler Van'da en çok su parkları, teknelerde verilen partiler ve diskolarda eğlenmekten hoşlandıkları belirtildi. Van'daki mekanlarda daha fazla İranlı turist çekebilmek için onlara yönelik eğlence programları düzenlemeye başladı. Bu eğlence programlarından biri de Divan Beach'de düzenlendi. Otellerinden alınan İranlı turisler, ilk olarak Divan Beach'ın Van Gölü sahilinde bulunan mekanına getirildi. Burada kendilerine ikramlar yapılan İranlı turistler daha sonra tekneyle Van Gölü'ne açıldı. Teknede hareketli parçalarla coşan İranlı turistler, eğlencenin tadını çıkardı. Van Gölü'nün mavi sularında serinleyerek eğlenen İranlı turistlere ev sahipliği yapan Divan Beach işletmecisi Didem Dede, turistlerin hem eğlendiğini hem de sıcak havada Van Gölü'nde büyük mutluluk yaşadıklarını söyledi.

İNGİLİZ'DEN BÜYÜK ÖVGÜ
Her yıl yaklaşık 30 bin İranlı turistin geldiği Van, yabancı seyahat dergilerinde de öne çıkmaya başladı. İngiliz dergiler, Van Gölü'nün çok özel olduğuna geniş yer ayırdı.