Pimi çekilmiş bomba!

Kırşehir’de lunaparktaki ‘Elma Kurdu’ isimli oyun treninin pimi yerinden çıktı. Vagon, 5 metre yükseklikten uçtu. 43 yaşındaki Vahap Işık ölürken, 6 yaşındaki oğlu ile 2 kardeş yaralandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Temmuz 2017 Güncelleme 18 Temmuz 2017, 00:00
Pimi çekilmiş bomba!

İÇİNDEKİLER

İhmal yine can aldı. Üzücü olay dün Kırşehir'de yaşandı. İnşaatlarda boyacılık yapan Vahap Işık (43), hafta sonunu fırsat bilerek, önceki akşam oğlu Yunus Işık'ı (6), Üçgöz mevkiinde kurulan lunaparka götürdü. Küçük Yunus bir süre sonra "Elma Kurdu" adıyla bilinen oyun trenine binmek istedi. Babası da izin verdi. Ancak rayların yüksekliğinden korkan çocuk, "Baba birlikte binelim" dedi. Bunun üzerine baba-oğul, 8 vagonu bulunan trenin son vagonuna bindi. Tren hareket etmek üzereyken Bekir Erdal (6) ve Mehmet Erdal (8) kardeşlerde son anda aynı vagona bindi. Raylarda birinci turu tamamlayan tren, ikinci turda yokuş yukarı çıkarken, baba-oğul ve iki kardeşin içinde bulunduğu son vagonu, önündeki vagona bağlayan pim yerinden çıktı. Geriye doğru ters dönen vagon, yaklaşık 5 metre yükseklikten düştü.

MÜDÜR GÖZALTINDA!
Olay yerine giden sağlık ekipleri, yaralanan 4 kişiyi, Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Ancak ağır yaralı olan baba Vahap Işık, kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Kafatasında çatlak oluşan ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan Yunus Işık, geceyi yoğun bakımda geçirdi. Tedavileri süren Bekir ve Mehmet Erdal kardeşlerin durumunun da iyi olduğu öğrenildi. Kaza nedeniyle lunapark kapatılırken, savcılık tarafından başlatılan soruşturma çerçevesinde lunaparkın işletme müdürü İ.D. ve tren operatörü A.C.S. gözaltına alındı. Sorgusu süren lunapark müdürü İ.D'nin ifadesinde "Biz gerekli tedbirleri almıştık. Rutin kontroller yapılıyordu. Kazanın nasıl olduğunu anlamadık" dediği öğrenildi.

BABA ÖLDÜ OĞLU KOMADA
Vahap Işık, oğlu Yunus ile eğlenceli vakit geçirmek istedi. İkili, soluğu lunaparkta aldı. Ancak talihsiz bir kaza yaşandı. Baba öldü, oğlu ağır yaralandı.

Aykut AKTAŞ