'Hero'inman

Hainlik, duruşma salonlarına taşındı. FETÖ’cü teröristlerin suikast timindeki yazı bu kez Ankara’da ortaya çıktı. Polatlı Davası’ndaki sanıklardan birinin yeğeni üzerinde “Hero” (Kahraman) yazan tişörtle duruşma salonuna girmeye çalıştı. Kıskıvrak yakalandı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Temmuz 2017 Güncelleme 18 Temmuz 2017, 02:03
’Hero’inman

İÇİNDEKİLER

Marmaris'te, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişiminin davasında görülen "hero" ihaneti bu kez Ankara'da yaşandı. Buna göre Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından Polatlı Topçu Tugayı ile Füze Okul Komutanlığı'na yönelik dava açıldı. Davanın ikinci duruşması dün, Sincan Cezaevi yerleşkesi yanındaki duruşma salonunda başladı. İzleyiciler her zamanki gibi cezaevi yerleşkesinin başlangıcındaki kontrol noktasında arandı. Bu sırada tamamına yakını sanık yakınlarından oluşan izleyicilerden birinin "hero" (kahraman) yazılı tişört giydiği saptandı. Cezaevi Jandarma Tabur Komutanlığı'na bağlı ekipler hemen düğmeye bastı. Söz konusu kişiyi gözaltına alarak polislere teslim etti.


Suikast timindeki cuntacı Gökhan Güçlü, geçtiğimiz hafta duruşmaya bu tişörtle gelmişti.

NE YAZDIĞINI BİLMİYORMUŞ!
"Hero" yazılı tişörtle mahkeme binası içine girmeye kalkışan bu kişinin, sanıklardan darbeci eski Astsubay Halil İbrahim Baysal'ın Erzurum Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği 2'nci sınıf öğrencisi olan yeğeni Emirhan Baysal olduğu saptandı. Sorgusunun yapılması için Sincan İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Emirhan Baysal'ın ilk ifadesinde, "Tişörtü Sincan'daki bir giyim mağazasından satın aldım. Üzerinde yazan kelimenin anlamını bilmiyordum" dediği ortaya çıktı. Baysal'ın bir ara, cezaevi önünden uzaklaşmayı düşündüğü yönünde bir bilgiye ulaşıldı. Öte yandan gözaltına alınan Emirhan Baysal'ın amcası eski Astsubay Halil İbrahim Baysal, darbeci Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Aygün'ün hazırladığı listelerde bulunuyor. Baysal, bir teğmenin emir komutasında Ankara'ya gönderilen tim içinde yer alıyor.



TULUMLU PROTESTO
FETÖ'cüler "Hero" tişörtlerini giyindi. Vatandaşın sabrı tükendi. Dün İstanbul'da bir grup darbecileri protesto etti. Vatandaşlar, "Darbeciler tek tip tulum giyinsin" dedi.


Ersan ATAR