Armut değil baloncuk

6 yaşındaki Esma, armut yedikten sonra hayatını kaybetti. Boğazının tahriş olduğu ve zehirlendiği iddia edildi. Ancak Adli Tıp raporunda kalbinde üzüm çekirdeği büyüklüğünde baloncuk olduğu ifade edildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Temmuz 2017 Güncelleme 18 Temmuz 2017, 00:00
Armut değil baloncuk

İÇİNDEKİLER

Muğla'nın Ortanca ilçesinde armut yüzünden öldüğü iddia edilen 6 yaşındaki Esma Topçu'nun kalbinde baloncuk olduğu anlaşıldı. Olay önceki gece yaşandı. Muhammet ve Pınar Topçu çifti bahçelerinden armut topladı. Kızları Esma ise bu armutlardan birisini tattı. Ancak bir süre sonra rahatsızlandı. Kusmaya başladı. Ailesi tarafından hastaneye kaldırıldı. Boğazı tahriş olduğu belirlenen Topçu'ya serum takıldı. Fakat, buna rağmen hayati foksiyonlarının kötüye gitmesi üzerine çocuk doktoru çağrıldı. Doktorun müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Talihsiz yavrunun cenazesi otopsinin ardından toprağa verildi. Evlat acısı yaşayan baba Muhammet Topçu, Muğla Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsi sonucunda, kızının ölüm nedeninin zehirlenme olmadığının söylendiğini belirtti.

"O BENİM CİĞERİMDİ"
Baba Topçu, "Kusmaya bağlı boğazında tahriş meydana gelmesinin doğal olduğu ama otopsideki ilk bulgularda kalp damarlarında üzüm taneciği büyüklüğünde baloncuklar olduğu belirtildi. Ama ölüm nedeniyle ilgili kesin sonucun 1.5 ay sonra çıkacağı da açıklandı" dedi. Anne Pınar Topçu ise "Yavrumdu o benim, ciğerimdi. Allah onu bizden aldı. Çocuğumun daha önceden herhangi bir şikayeti de yoktu. Ölümü armuttan kaynaklanmamış" diye konuştu.