Büyük Türkiye’nin güçlü kadınları destanı anlattı

FETÖ’nün hain darbe girişiminin birinci yıl dönümünde iş ve cemiyet hayatından ünlü isimler darbe girişimi hakkındaki düşüncelerini, Cumhurbaşkanımızın sayesinde darbenin önlenmesini ve sonrasında yaşananları anlattı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Temmuz 2017 Güncelleme 15 Temmuz 2017, 00:02
Büyük Türkiye’nin güçlü kadınları destanı anlattı

İÇİNDEKİLER

5 SORU 5 CEVAP
FETÖ'nün 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminin birinci yılı doldu. Siz de geçtiğimiz yıl darbe girişimine büyük tepki göstermiştiniz. Şimdi geriye dönüp baktığınızda ne düşünüyorsunuz ve neler hissediyorsunuz?
Darbe girişimi başarılı olsaydı, sizce şimdi nasıl bir Türkiye'de yaşıyor olurduk?
Sizce de darbe girişimi, Cumhurbaşkanımızın "Sokağa çıkın" çağrısına uyan insanların sokağa çıkıp darbecilere karşı koymasıyla mı önlendi?
Darbeyi durdurmak için kendini tankların önüne atan, bombalara ve kurşunlara vücuduna siper eden şehitlerimiz ve gazilerimiz için neler söylersiniz?
15 Temmuz sizce nasıl anılmalı veya nasıl kutlanmalı?




DEMET SABANCIÇETİNDOĞAN (DEMSA GROUP YÖNETİM KURULU BAŞKAN VEKİLİ)
1- Seçilmiş hükümet dışında hiçbir iradeyi kabul etmeyiz.
Her şey çok hainceydi. Hedef haince, planlar haince, uygulama haince… Halkımız sayesinde ülkemiz çok büyük bir kaostan döndü.
2- Düşünmek bile ürkütücü.
Tasavvur etmek bile güç.
Endişelerimiz dinmiş değil.
Tedbiri elden bırakmamak lazım. Ama bu akıl, bu milletin başında oldukça, kötü insanların kolay kolay korkunç emellerine ulaşamayacaklarını gördük.
3- Bu süreçte bir kişiden ayrıca bahsetmek lazım. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, olağanüstü bir ferasetle yönetti bu menfur süreci. Başından sonuna yaptıkları gerçekten inanılmazdı.
Tarih bunları yazacak.
4- Allah herkesten bin kere razı olsun. Bu elim olayda can veren şehitlerimize Allah'tan rahmet, acıları sürenlere acil şifalar diliyorum. Asla onları unutmayacağız.
5- Devletimiz ve sağduyulu milletimizin layıkıyla anma ve kutlamaları yapacağına inanıyorum. Ama şunu net biliyorum ki çok hüzünlü olacaktır. 15 Temmuz 2016'yı hiçbir zaman unutmayacağız. Milletimle, vatanımla, bayrağımla gurur duyuyorum.



FERYAL GÜLMAN (MİMAR)

1- 15 Temmuz gecesi asker değil, halkına zarar verebilen bir terör örgütü vardı; bunu izlemek çok zordu. Gerçek Türk askeri halkına ateş açabilir mi? Asla… 2- Doğrusu FETÖ, biz farkında olmadan öyle güçlenmiş ki, en önemli noktaları ele geçirmişler ki, 15 Temmuz olmasa farklı yollarla isteklerine erişmeye çalışacaklardı. 15 Temmuz'un gerçekleşme ihtimalini düşünmek bile istemiyorum.
3- Elbette darbe girişimi Cumhurbaşkanımız sayesinde engellendi. Halk sokakta durdurdu, halkın ödediği vergilerle alınmış silahları halka doğrultan teröristleri… Birlik olunca ne kadar güçlü olduğumuzu gördük. 15 Temmuz'un ardından biz birlikte Türkiye'yiz mesajları en mutlu eden kısmıydı.
4- O gece sokağa çıkma cesaretini göstermek, tereddütsüz kendini tankın önüne atmak gerçekten kolay bir şey değil. Bu ülke için canını vermiş tüm asker, polis ve sivil şehitlerimizin mekanı cennet olsun.
5- Tüm şehitlerimiz anılmalı. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, o günün sembolü. Orada etkinlikler düzenlenmeli. Birlik, beraberlik mesajları verilmeli. Biz hep birlikte çok güzeliz.




ASLI ÜSTÜNKAYA (UNİFREE DUTY FREE YÖNETİM KURULU ÜYESİ)
1- Milli birlik, beraberlik ve bağımsızlığımızı ortadan kaldırmayı hedefleyen menfur silahlı darbe teşebbüsünü hatırladığım her an gözlerim yeniden doluyor. Camilerden yükselen sala sesleri… Nasıl etkilendiğimi unutmam mümkün değil; en önemlisi vatanları için gözlerini kırpmadan darbecilerin kurşunlarına karşı canlarını siper eden demokrasi kahramanları… 2- Darbe başarılı olsaydı; 16 Temmuz sabahından sonra birçok şey eskisi gibi olmazdı.
Mısır ve Suriye örneği Türkiye'de yaşatılırdı. Bu cennet vatan parçalanırdı.
3- Darbenin Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde engellendiğine kesinlikle katılıyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız olmasaydı, bu kadar güçlü bir liderlik olmasaydı, bu darbenin önünde kesinlikle engel yoktu.
4- Öncelikle daima minnetle anacağız. Onlar ki meydanlarda, sokaklarda canları pahasına eşsiz bir destan yazdılar. İstikbalimize sahip çıktılar. Devlet ve millet kenetlenmesinin gücünü tüm dünyaya, dosta, düşmana bir kez daha gösterdiler. Cenab-ı Allah'tan kaybettiklerimize bir kez daha rahmet diliyorum.
5- Destansı bir şekilde kutlanmalı…

IŞIL REÇBER (MODA TASARIMCISI)


1- Geriye dönüp bakınca aslında olayın ciddiyetini çok daha fazla görebiliyor insan. Hiç beklenmedik bir anda gelen darbe girişimi ve ülkemizi, devletimizi, Cumhurbaşkanımızı savunmak adına sokağa dökülen halk… Canını vererek, canının canı evladını kaybederek engel olundu bu darbeye. Unutulmaz, unutulamaz, ne şehitlerimiz, ne de gazilerimiz.
2- İyi ki engellendi, iyi ki gerçekleşemedi. Birliğimiz ve bütünlüğümüz korundu.
Başka birkaç ülkede, daha önce yaşanan durumlar bizde yaşanmadı çok şükür… 3- Tabii ki darbeyi Sayın Cumhurbaşkanımız önledi.
Cumhurbaşkanımızın olayın gerçek yüzünü bizlerle paylaşması her şeyi değiştirdi ve insanları sokağa döktü.
4- Ne denebilir ki; onlar gerçek kahraman, onlar gerçek vatansever, onlar gerçek Türk… Şehitlerimiz nur içinde uyusun, gazilerimiz sağ olsun, var olsun.
5- 15 Temmuz normal günler gibi bir gün değildir. Anlam ve önemi farkındalık adına öne çıkartılmalıdır. 15 Temmuz, halkın demokrasi adına vermiş olduğu mücadeledir ve şehitler, gaziler verilerek kazanılmıştır, o yüzden çok önemli bir gündür.