Bu vatan bizim

15 Temmuz gecesi, FETÖ’cü hainlerin şehit ettiği isimlerden biri de Erol Olçok ve 16 yaşındaki Abdullah Tayyip Olçok’tu. Hain girişimi öğrenir öğrenmez köprüye koşan Erol Olçok vatandaşlara, “Bu vatan bizim, kimse bu vatanı bizden alamaz. Köprüde sorun büyük arkadaşlar, orayı almamız lazım” sözleriyle cesaret verdi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Temmuz 2017 Güncelleme 15 Temmuz 2017, 02:06
Bu vatan bizim

İÇİNDEKİLER

Fetullahçı Terör Örgütü'nün üniformalı hainleri, 15 Temmuz gecesi bedenini Pensilvanya'daki Amerikan uşağına sattıklarını kanıtladı. Ancak unuttukları bir şey vardı. Başkomutan Tayyip Erdoğan ve vatanını canı pahasına koruyacak milyonlar. O gece darbe girişimini öğrenir öğrenmez hemen meydanlara inmek için harekete geçenlerden biri de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yakın dostu olan ve AK Parti'nin tüm reklam kampanyalarına büyük emek veren Erol Olçok'tu. Olçok, o gece 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki direnişe katıldı. Erol Olçok ve 16 yaşındaki oğlu Abdullah Tayyip Olçok'a evde annesi ve kardeşleriyle kalmasını söyledi.

BABASININ PEŞİNDEN GİTTİ
Babasını dinlemeyen Abdullah Tayyip Olçok, darbecilere karşı durmak için babasının peşinden meydanlara indi. İlk olarak Altunizade'ye giden Erol Olçok, sokağa çıkan vatandaşlara, "Bu vatan bizim, kimse bu vatanı bizden alamaz. Köprü'de sorun büyük arkadaşlar, orayı almamız lazım" sözleriyle cesaret verdi. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne doğru yürüyen halkın arasında en önde giden Erol Olçok köprüye geldiğinde darbeci askerleri ikna etmeye çalıştı. Hainleri ikna edemeyen Olçok, sürekli ateş açıldığından dolayı oğlunu güvenli bir yere koymak istedi. Oğluna doğru gitmeye başladığı anda darbeciler tarafından vuruldu. Vücuduna 3 mermi isabet eden Olçok'a yardıma koşan oğlu ise iki zırh delici mermiyle kalbinden vuruldu. Abdullah Tayyip Olçok olay yerinde şehit düşerken, Erol Olçok kaldırıldığı hastanede şehadete ulaştı.



KALBİYLE GÖRÜYORDU
Hain darbe girişiminde şehit olan Erol Olçok'un eşi ve Abdullah Tayyip Olçok'un annesi Nihal Olçok, 15 Temmuz'un yıldönümünde yaşadıklarını anlattı. Nihal Olçok, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Yol Arkadaşım" dediği eşi Erol Olçok için "Erol, aykırılıkların adamıydı, hep olmaması gereken yerde olurdu. O gece de oraya giderken kalbiyle görüyordu" ifadelerini kullandı. Erol Olçok'un 16 yaşındaki oğulları Abdullah ile beraber gitmesinin sebebi olarak ise "Güzel bir yere gittiğinizde oraya evlatlarınızla gitmek istersiniz" dedi. Darbe girişiminde 16 yaşındaki oğlu Abdullah'ı kaybeden Nihal Olçok oğlunun hedef alınarak vurulduğunu belirtti. "Abdullah o gece sussa 'baba' diye bağırmasa vurulmayacak belki ama o bir Çerkez, Arnavut oğlu. Abullah'ı Erol Bey'in oğlu olduğunu anlayarak hedef alıp vurdular. Yerde süründüğünü görünce bir kurşun daha attılar" dedi.