Birbirlerini çekemediler!

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlandı. Akçakoca’da halat çekme yarışı sonrası kavga çıktı. Birçok kadın bayıldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Temmuz 2017 Güncelleme 02 Temmuz 2017, 00:00
Birbirlerini çekemediler!

İÇİNDEKİLER

Düzce'de Akçakoca Balıkçı barınağında düzenlenen 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nda birçok etkinlikdüzenlendi. Karadeniz sularına deniz şehitleri adına çelenk bırakılmasının ardından, baygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Etkinlikleri Vali Yardımcısı Hasan Bağcı, Akçakoca Kaymakamı Yasin Öztürk, Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici de izledi. Konuşmaların ve halk oyunları gösterilerinin ardından 100 metre kızlar, 200 metre erkekler yüzme yarışları, kürek çekme yarışması, ördek yakalama, yağlı direkte bayrak kapma ve halat çekme yarışı yapıldı. 2 grup arasında yapılan halat çekme yarışları sonrası kaybeden grup ile kazanan grup arasında tartışma yaşandı. Çıkan arbedede yumruklar konuştu. Olaya polis ekipleri müdahale etti. Bu sırada birçok kadın baygınlık geçirdi. Sağlık ekipleri, kadınlara müdahale etti. Yarışlarda dereceye girenlere para ödülleri verildi.


Yarış sonrası ortalık bir anda karıştı. Polis, tarafları ayırdı.

KABOTAJ NEDİR
Gemi işletmeciliğine destek olmak, kabotaj hakkının elde edilişini kutlamak için her yıl 1 Temmuz tarihinde kutlanan Denizcilik ve Kabotaj Bayramı renkli görüntülere sahne oluyor. Peki Kabotaj nedir... İşte cevabı... Bir devletin, kendi limanları arasında deniz ticareti konusunda tanıdığı ayrıcalığa kabotaj adı verilir. Bu ayrıcalıktan yalnızca yurttaşlarının yararlanması, millî ekonomiye önemli bir katkı sağlayacağından, devletler yabancı bandıralı gemilere kabotaj yasağı koyma yoluna gitmişlerdir. Bazı uluslararası sözleşmelerde de kabotaj yasağı koyma yetkisine ilişkin hükümler yer alır.