Sağlam skandal

Asena Melisa Sağlam, minibüste şort giydiği için darp edildi Gözaltına alınan zanlı salıverildi. Savcılık, yakalama emri verdi Ancak o saldırgan ‘vergi kanununa muhalefetten’ cezaevindeydi!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Haziran 2017 Güncelleme 22 Haziran 2017, 00:00
Sağlam skandal

İÇİNDEKİLER

İstanbul'da otobüste şort giydiği için yüzüne tekme atılan hemşire Ayşegül Terzi'nin davası sürerken, bir skandal daha patlak verdi. Korkunç olay, geçen Çarşamba Pendik'te meydana geldi. Üniversite öğrencisi Asena Melisa Sağlam (21), minibüse bindi. Tekli koltuğa yerleşti. Bu sırada arka koltukta oturan yolculardan Ercan Kızılateş, şort giydiği gerekçesiyle Sağlam'a tepki gösterdi. Kızılateş, "Ramazan'da böyle giyinilir mi? Utanmıyor musun?" diyerek genç kıza küfür etti. "O...u" lafını duyunca sinirlenen Sağlam, "Sen de bakma" yanıtını verdi. Bir süre sonra yerinden kalkan Ercan Kızılateş, Sağlam'ın yanına giderek ayakta dikildi. Daha sonra genç kıza yumruk atıp hızla kapıya yöneldi. Yumruk darbesiyle başını cama çarpan ve dişi kırılan Sağlam, "Sen bana nasıl vurursun" diyerek saldırganı yakalamak istedi. Bu sırada saldıran genç kızı yumruklamaya devam etti. Diğer yolcular ise olaya müdahale etmedi. Gözü dönmüş adam, genç kızı yere ittikten sonra minibüsten inip, hızla olay yerini terk etti. Şoka giren Sağlam. hastaneden aldığı darp raporuyla polise gitti. Genç kızın şikayeti üzerine minibüsteki güvenlik kamerası görüntüleri incelendi. Gözaltına alınan Kızılateş, "Tahrik oldum" dedi. İfadesinin ardından salıverildi. Skandala ait görüntüler ise yaşanan dehşeti gözler önüne serdi. Harekete geçen başsavcılık, saldırgan Kızılateş hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik", "kasten yaralama" ve "hakaret" suçlarından gözaltı talimatı verdi. Tüm bunlar yaşanırken saldırganla ilgili bir detay dikkat çekti. Minibüsteki saldırı için serbest kalan ve adli işlemler sürerken 'vergi kanununa muhalefet'ten 3 yıl 9 ay hapis cezası aldığı belirlenen zanlısının cezaevine teslim edildiği öğrenildi.

TACİZ SÜRÜYOR
ŞORT giydiği için saldırıya uğrayan üniversite öğrencisi Asena Melisa Sağlam, yaşadığı olayın şokunu atlatamadan bu kez de sosyal medyada tacizlerin hedefi oldu. Yaşananlara isyan eden Sağlam, "Yani destek olanlara teşekkür ediyorum da 'haberi görüp tanışmak istedim' diyenlere anlam veremiyorum! Destek mesajı atanların yüzde 90'ı erkek... Kafayı yedirttiler en sonunda" diye konuştu.