Ege’de mini tsunami

İzmir sallandı. Vatandaşlar korkudan eve uğramadı. Karaburun’daki sarsıntının hemen sonrasında ise denizde büyük hareketlilik yaşandı. Uzmanlar bunun çok küçük çaplı bir tsunami olduğunu açıkladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Haziran 2017 Güncelleme 15 Haziran 2017, 01:16
Ege’de mini tsunami

İÇİNDEKİLER

Ege Denizi'nde 6.2 büyüklüğündeki depremden hemen sonra İzmir Karaburun'da çekilen görüntülerde, deniz suyundaki büyük hareketlilik ortaya çıktı. Görüntülerde; depremden kısa süre sonra artçıların sürdüğü sırada deniz suyunun bir nehir akıntısı hızında çekilmesi, ardından yavaş yavaş eski seviyesine gelişi yer aldı. İlçedeki Yeni Liman bölgesinde deniz suyunun hızlı çekilişini kaydeden vatandaşlar, daha önce yaşamadıkları bu manzara karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi.

DÜNYANIN EN TEHLİKELİ YERİ İZMİR
Karaburun'da yaşanan görüntüler hakkında konuşan deprem uzmanı Prof. Dr. Zafer Akçığ, "Deprem anında kırılmalar yaşanıyor, dolayısıyla da bunun yaşanması normal. Karaburun'da yatay ve düşey faylar olduğu için karışık kırılmalar olmuş. Endonezya'da tsunami ters fayların kırılmasından olmuştu. Orada ters faylarda aynı zamanda kırılma oldu deniz suyu harekete geçti. Burada da onunu çok küçük bir benzeri oldu" dedi. Prof. Dr. Celal Şengör ise İzmir'in içerisinden geçen faylara dikkat çekerek "Ege'deki fayların hepsi 7'lik deprem üretebilir. Bu depremler de İzmir'i yıkar" diye konuştu. Ege Bölgesi'nde meydana gelen depremlerin haritasını gösteren Şengör, Ege'nin dünyadaki en tehlikeli bölge olduğunu işaret etti. Son depremin ardından bölgede 250'nin üzerinde artçı olduğu belirlendi.