Taciz görevlisi!

Mersin Üniversitesi’nde taciz skandalı patlak verdi. Öğretim görevlisi İ.K. dersten geçirmek için öğrencisine cinsel ilişki teklif etti. Genç kıza taciz mesajları da gönderdi. Rektörlük harekete geçti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Haziran 2017 Güncelleme 06 Haziran 2017, 00:00
Taciz görevlisi!

İÇİNDEKİLER

Marmara Üniversitesi'ni karıştıran taciz skandalının ardından bu kez Mersin Üniversitesi'nden taciz haberi geldi. Mersin Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı Bölümü öğrencisi S.D. (21), öğretim görevlisi İ.K.'nin (47) kendisini taciz ettiğini söyledi. Genç kızın iddialarına göre, skandal şöyle gelişti: Öğretim görevlisi İ.K., dersinden geçirmek karşılığında kız öğrencisi S.D.'ye cinsel ilişki teklif etti. Ancak tacizler bitmedi. 2 yıldır İ.K.'nin verdiği dersi geçemediği için okuldan mezun olamayan genç kız, konuşmak için İ.K.'nin yanına gitti. Öğretim görevlisi ise "Sen akıllı kızsın, beni nasıl kandıracağını sen bulacaksın, iyi düşün dersini nasıl geçebileceğini biliyorsun. Çok çekicisin, sıra dışı şeyler istiyorum" diyerek tacizlere devam etti. Hatta genç kıza "Dışarda görüşelim" yazılı mesajlar gönderdi. Yaşadıklarına dayanamayan genç kız, İ.K.'yi fakülte yönetimine şikayet etti. Ancak görevliler, kanıt olmadığı için bir şey yapamayacaklarını söyledi. Bunun üzerine S.D. 1 Haziran'da polise gitti. İ.K. hakkında şikayet dilekçesi verdi. Hocasının kendisine uygunsuz tekliflerde bulunduğunu bildirdi.

'SIRA DIŞI ŞEYLER İSTİYORUM'
Genç kızın telefonunu inceleyen polis, suçüstü kararı verdi. Bunun üzerine genç kız, hocasının attığı mesajlara yanıt verip, İ.K. ile bir araya geldi. Polis ise ikiliyi izledi. Öğretim görevlisi İ.K.'nin öğrenciyi evine götürdüğü sırada polis baskın düzenledi. Gözaltına alınan İ.K., ifadesinin ardından salıverildi. Skandalın ortaya çıkmasının ardından üniversite yönetimi harekete geçti. Konuyla ilgili idari soruşturma başlatıldığı bildirildi.

SUÇLAMALARI REDDETT İ
S.D., kendisini taciz eden hocası İ.K.'nin okulunu iki yıldır uzattığını belirtti. Genç kız ayrıca başka kızların da bu hocanın tacizine uğradığını söyledi. Gözlerin çevrildiği İ.K. ise hakkındaki suçlamaları reddetti. İ.K., İddialar asılsız. Bu kurgulanmış bir olay" dedi.