13 bin TL’lik pide

Nurtaç Tezcan’ın sahurda yediği pideden 3.5 cm’lik çivi çıktı. 4 implant dişi kırıldı, tedavisi 13 bin TL’ye mal oldu...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Haziran 2017 Güncelleme 04 Haziran 2017, 00:11
13 bin TL’lik pide

İÇİNDEKİLER

Ankara'da yaşayan 4 çocuk annesi Nurtaç Tezcan, iddiaya göre Etimesgut Belediyesine bağlı Halk Ekmek fabrikasından pide aldı. Sahurda pideden yiyen Tezcan, büyük bir acıyla sarsıldı. Ağzındaki lokmadan 3.5 cm'lik beton çivisi çıktı. Dişleri kırılan talihsiz kadın hemen hastaneye koştu. Nurtaç Tezcan başına gelenleri şöyle anlattı: "28 Mayıs günü Etimesgut Halk Ekmek 1 numaralı büfeden iki tane pide aldım. Sahurda aldığım lokma ile birlikte bir anda beynim, kulağım uyuştu. Dişimin çat sesini duydum. Dudağımın kanadı. Ağzımdan lokmayı çıkardığımda pidenin içinde beton çivisi olduğunu gördüm. İki implantım ekmekte kalmıştı, ikisi de yoktu. Oğlum ve eşim ambulansla hastaneye götürdüler. Hastanede iğne ve ağrı kesicilerle müdahale edildi."

BENİMLE İLGİLENMEDİLER
Olaydan sonra yetkililerle görüştüğünü söyleyen Tezcan, "Halk ekmek müdürünü aradım. Tadilat olmadığını, böyle bir şeyi kabul etmediklerini söyledi. Eşim Etimesgut Belediye Başkanı'nın makamına gitti. O da aynısını söyledi. Kimse ilgilenmedi. Yeniden dişlerimi yaptırdım. 13 bin TL'lik zarara uğradım. Şikayetçiyim, adaletin yerini bulmasını istiyorum" dedi.

'BÖYLE BİR ŞEY İMKANSIZ'
Öte yandan, konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Etimesgut Halk Ekmek Müdürü Hayati Bal ise iddianın doğru olmasının mümkün olmadığını belirterek, "Pide, üretim aşamasında 8 defa elekten geçiyor 3 kez göz ile kontrol ediliyor. Böyle bir şey imkansız" ifadesini kullandı. Eşinin dişinin kırıldığını iddia eden Yılmaz Tezcan'ın haber vermesi üzerine 15 dakika sonra ailenin yanına gittiklerini belirten Bal, kendi hataları olmamasına rağmen yine de sosyal belediyecilik gereği, Nurtaç Tezcan'ın tedavisini üstlenmeyi de teklif ettiklerini belirtti. Hayati Bal ayrıca, bu iddialarla ilgili yasal haklarını kullanacaklarını söyledi.


Nurtaç Tezcan mağdur olduğunu söylerken, Halk Ekmek yetkilileri pidenin üretim aşamasında sıkı kontrollerden geçtiğini belirtti.