TÜSİAD’da Gezi mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜSİAD’da çok net mesaj verdi: Kimse bana örneğin, gezi olaylarının amacının Taksim’deki üç beş ağaç olduğunu, 17-25 Aralık operasyonunun adaleti sağlamak için yapıldığını, terör örgütünün ve güdümündeki partinin çukur eylemlerinin masum amaçlar taşıdığını söyleyemez...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Mayıs 2017 Güncelleme 19 Mayıs 2017, 02:02
TÜSİAD’da Gezi mesajı

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 3 yıl aradan sonra TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu toplantısına katıldı. Erdoğan'ın 'onur konuğu' olarak bulunduğu toplantıda yaptığı açıklamalar şöyle:

Türkiye, bir dizi saldırı karşısında çok ciddi mücadele yürütmek zorunda kalmıştır. Türkiye 35 yıldır terör mücadelesiyle içerde daha sonra ilave dışarda yine Suriye'deki iç savaşın bize yansımasıyla ayrı bir terör mücadelesini vermektedir. Bu ekonomik boyutu da olan bir saldırıydı.

Kimse bana örneğin, gezi olaylarının amacının Taksim'deki üç beş ağaç olduğunu söyleyemez. Kimse bana 17-25 Aralık operasyonunun adaleti sağlamak için yapıldığını söyleyemez. Kimse bana bölücü terör örgütünün ve onun güdümündeki partinin başlattığı çukur eylemlerinin masuma maçlar taşıdığını söyleyemez.

10 Ağustos ve 7 Haziran seçimlerinin ülkemizin tabii siyasetinin içinde gerçekleştirildiğini söyleyemez. Hele 15 Temmuz'un bu ülkeyi işgale ve bu milleti esir almaya yönelik olmadığını öne süren varsa kusura bakmasın onun aklından ve izanından şüphe ederim. Şundan emin olunuz en kötüsü geride kaldı. Bunca saldırıya rağmen ayakları üzerinde duran Türkiye'nin önünde inşallah aydınlık bir gelecek vardır. 16 Nisan bitti, biz hemen tekrar yurt dışında kendimize pazarlar aramaya başladık.

İşte Limak (Limak İnşaat) burada. Kuveyt'te 4,5 milyar dolarlık bir havalimanının temel atma törenini gittik beraber yaptık. Bu oluşturulan bir pazarın, oluşturulan bir piyasanın nasıl elde edildiğinin ve nasıl oralarda Türk iş gücünün kendine bir piyasa bulduğunun alametidir. Arkasından bir Hindistan, Rusya, Çin seyahatimiz oldu ve en son Amerika seyahatimize oldu. Şimdi de üç beş gün sonra belçika'da NATO liderler zirvesine katılacağız. Durmadan, koşarak Türkiye'nin dünyadaki konumunu çok daha güçlü kılmanın gayreti içinde olacağız.

Biz büyük bir ülkeyiz. Türkiye olarak her yıl 1 milyon yeni istihdam oluşturmak mecburiyetindeyiz. Yıllık büyüme oranımızın yüzde 6'nın altına düşmemesi gerekiyor.

Bizim dünya çapında bilinen markalara ihtiyacımız var. Yerli otomobilde istenilen düzeyde olmamamız üzücü. TÜSİAD üyelerinden bu konuda cesaretli bir adım bekliyorum ve bunu TÜSİAD üyeleri yapar. Eğer bu salondan bir babayiğit çıkaramıyorsak dükkanı kapatıp gitmemiz lazım.



Toplantıya Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de katıldı. TÜSİAD üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıya katılan işadamları ise şöyle: Nihat Özdemir, Nihat Gökyiğit, Güler Sabancı, Bülent Eczacıbaşı, Ali Koç, Haluk Dinçer, Faruk Eczacıbaşı, Mehmet Göçmen, Muharrem Yılmaz, Ümit Boyner, Cem Boyner, Arzuhan Doğan Yalçındağ, Aclan Acar, Ömer Aras, Sanem Oktar, Gülden Türktan, Murat Özyeğin...