Ada havası

Fayton çetesi için hesap vakti geldi! Yıllardır korku estirdikleri Adalar’da bu kez elleri arkadan kelepçeli adliyeye sevk edildiler...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Mayıs 2017 Güncelleme 16 Mayıs 2017, 00:36
Ada havası

İÇİNDEKİLER

İstanbul'un atlarıyla ünlü ilçesi Adalar'da çökertilen fayton çetesi dün Adalar Adliyesi'ne çıkarıldı. Tefecilik, yağma, şantaj ve tehditle suçlanan, çete lideri Y.A.'nın da aralarında bulunduğu 15 şüphelinin Adalar İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusu tamamlandı. Sabah erken saatlerde adliyeye çıkarılması beklenen Y.A. ve beraberindekiler bir süre karakolda tutuldu. İstanbul'dan takviye çevik kuvvetin gelmesinden sonra çevrede geniş güvenlik önlemleri alındı. Çete lideri Y.A., iki oğlu ve diğer şüpheliler adliyeye iki ayrı minibüsle götürüldü. Karakoldan ilk önce Y.A. çıkarıldı. Elleri arkadan kelepçeli olan şüpheliler bir süre yürüdükten sonra minibüse bindirilerek adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin bir süre yürütülmesi üzerine, fayton çetesinden kurtulan bazı Adalılar "Eskiden kimse korkudan ses çıkarmazdı. Artık hesap vakti geldi" şeklinde yorumlarda bulundu.

HER MAĞDUR İÇİN 15 YIL
Laçin grubuna yönelik operasyonun startı iki hafta önce verilmişti. Bir barda kavga çıkaran Y.A.'nın iki oğlu ile Tunterler grubuna yönelik operasyon başlatılmıştı. İkisi Y.A.'nın oğuları G.A. ve Y.E.A. ile E.T. ve S.T. bar kavgasına karıştıkları gerekçesiyle tutuklanmıştı. Gözaltına alınan çete lideri Y.A., E.A., İ.A., K.E.A., M.A., M.Ç., U.Ö., Y.A. ile Tunterler'den C.T., E.T., F.T., İ.U., Ş.Y., Ü.A., V.T. tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi. Laçin grubu 'örgütlü gasp' yapmaktan her bir mağdur için 10-15 yıl arası hapis cezasıyla yargılanacak.

Truva Atı' operasyonunda 1 milyon 414 bin TL'lik çek, 21 farklı isim adına düzenlenmiş senetler ve 19 ev, 15 tarla ile 6 dükkana ait tapu kayıtları tespit edilmişti. Çete üyelerinden 45 kişi şikayetçi oldu.

Erhan ÖZTÜRK